Crin Antonescu: Cer un premier care este presedintele PSD

Sambata, 07 Aprilie 2012, ora 11:46
2007 citiri
Crin Antonescu: Cer un premier care este presedintele PSD
Foto: B1 Tv

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a cerut, cu ocazia Congresului extraordinar al partidului, de sambata, ca Victor Ponta sa fie candidatul USL pentru functia de prim-ministru al Romaniei.

"Cer un candidat pentru functia de prim-ministru, care este presedintele PSD si un candidat al PNL si al USL pentru functia de presedinte al Romaniei, care este presedintele PNL", a afirmat liderul liberal.

Acesta a continuat, spunand ca "noi, un partid nedezmintit de dreapta, vom da votul pentru un prim-ministru de stanga, iar PSD va investi un candidat la presedintia Romaniei un om de dreapta".

Crin Antonescu a tinut sa sublinieze ca acestea sunt "doar semnele angajamentului unei constructii impreuna, la nivelul cel mai de sus".

"Stiu cate sunt si care sunt diferentele dintre noi. Avem nevoie, insa, pentru o vreme, sa stam impreuna si sa construim impreuna fiecare cu ce avem mai bun, pentru ca suntem doua partide, doua ideologii, dar avem o singura tara care, acum si in anii urmatori, are nevoie de noi toti. Nu stiu ce ne rezerva viitorul, stiu doar ca, daca acum suntem convinsi ca asta trebuie sa facem, vom face", a explicat presedintele PNL.

In acelasi timp, fostul democrat liberal, Sorin Frunzaverde, a fost votat cel de-al 16-lea vicepresedinte actual al PNL, cu doar patru voturi impotriva.

USL - o decizie importanta, cruciala si foarte grea, dar si motiv de indoieli intime

Liderul liberal a tinut sa vorbeasca si despre realizarea Uniunii Social Liberale, pe 5 februarie 2011, sustinand ca a fost vorba despre o decizie importanta, cruciala si foarte grea.

"Pe 5 februarie, anul trecut, delegatia permanenta a PNL a luat o decizie foarte importanta si foarte grea - aceea ca PNL sa constituie impreuna cu PSD si cu PC o mare alianta numita USL. A fost o decizie nu numai importanta, cruciala i-as spune azi, dar a fost si o decizie grea", a mentionat Crin Antonescu.

Acesta a mai mentionat ca alianta nu a fost scutita nici de atacuri virulente ale adversarilor politici, dar nici de "cele mai intime indoieli".

"Un an si mai bine cat s-a scurs de atunci nu a fost un an usor. Aceasta alianta, desi a fost o decizie luata cu o coplesitoare majoritate, si la noi si la partenerii nostri, nu a fost scutita de la nastere nici de atacurile virulente ale adversarilor politici, dar nici de indoielile cele mai intime pe care multi dintre noi, daca nu chiar toti, si noi si ei, le-am avut. Cred azi ca ne-am gandit bine, ca am decis bine, cred ca am facut ceea ce trebuia pentru Romania si pentru PNL", a declarat presedintele liberal.

Acesta a mai vorbit despre trecerea lui Sorin Frunzaverde la PNL, explicand ca acesta a spus "plec la PNL pentru ca acolo e dreapta".

Liderul PNL a precizat ca "USL este de fapt un proiect de mare uniune nationala", iar "un guvern USL va fi in fond un guvern de adevarata uniune nationala".

"S-a vorbit de pierderea identitatii PNL si identitatea PNL este mai puternica decat oricand. PNL si PSD au discutat, au actionat, vor discuta, vor actiona pe deplin picior de egalitate. Aceasta constructie trebuie sa castige alegerile si este deja clar ca le va castiga.

Nimeni nu a reusit si nu va reusi sa ne alterneze identitatea, sa ne deturneze fundamentele si obiectivele activitatii noastre politice sau sa ne faca sa uitam istoria acestei tari sau istoria acestui partid", a conchis Crin Antonescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Crin Antonescu Ponta premier, #Antonescu prim ministru presedinte PSD, #congres extraordinar PNL, #Sorin Frunzverde vicepresedinte PNL , #presedinte PNL