Crin Antonescu: Dupa Congresul PNL, ori plec eu, ori domnul Chiliman (Video)

Luni, 14 Ianuarie 2013, ora 14:27
4555 citiri
Crin Antonescu: Dupa Congresul PNL, ori plec eu, ori domnul Chiliman (Video)
Foto: B1TV

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat luni ca le-a solicitat colegilor din conducerea partidului sa fie de acord cu organizarea unui congres extraordinar la care sa "se puna cartile pe masa" si sa se decida cine ramane in partid, el sau Andrei Chiliman si sustinatorii sai.

Antonescu a parasit sedinta BPC de luni cu putin timp inainte ca Biroul Politic Central sa voteze in unanimitate propunerile de excludere din partid a primarului din Baia Mare, Catalin Chereches, si a deputatului Octavian Bot, pentru a merge la prima sedinta a conducerii USL din acest an.

Conducerea PNL a votat in unanimitate excluderea lui Chereches si Bot

Liderul PNL le-a spus jurnalistilor ca a cerut BPC sa propuna convocarea unui coongres extraordinar al PNL pentru 23-24 februarie, urmand ca Delegatia Permanenta sa fie de acord cu acest lucru, la sedinta de saptamana viitoare.

El a declarat ca nu a mai cerut nimeni excluderea lui Andrei Chiliman in sedinta de astazi a conducerii PNL.

"Excluderea domnului Chiliman, asa cum am declarat si public, nu a mai fost ceruta de nimeni pentru ca domnul Chiliman trebuie sa isi apere punctele de vedere, puncte de vedere, din punctul meu de vedere, absolut inacceptabile, care lovesc intr-un mod cu totul nemeritat imaginea Partidului National Liberal, dar trebuie sa si le apere, daca are cum si cu ce, intr-un congres. De asemenea, toti cei care sunt invocati de domnul Chiliman, care tac, care pandesc pe langa domnul Chiliman sunt invitati la cea mai democratica dezbatere cu putinta.

Nu se poate insa, asta e clar, ca dupa ce vom avea un congres clarificator in multe privinte, sa ramanem in acelasi partid si eu, si domnul Chiliman, pentru ca din doua una: fie congresul hotaraste sau socoteste ca toata conducerea Partidului National Liberal, in frunte cu mine, a transformat un partid pro-occidental de 20 de ani intr-un partid, cum?, ex-sovietic si asa mai departe, si atunci evident ca plec eu, fie domnul Chiliman este un om care loveste intr-un mod tradator in acest partid si atunci nu mai are domnia sa ce cauta", a declarat el.

Crin Antonescu l-a atacat si pe Tariceanu, fara a-i da numele.

"Eu as vrea ca toate aceste lucruri sa fie transformate intr-o confruntare politica democratica, intr-o confruntare politica la vedere. Eu regret si gasesc jenant faptul ca oameni al caror nume este invocat de propagandistii basisti la orice pas, de maestrul Chiliman recent, nu ies public sa spuna 'da, e asa, cred alaturi de Chiliman acest lucru' sau 'nu, nu e asa, Chiliman e lovit de amnezii, confuzii sau altceva'.

Eu de aceea vreau ca intr-un partid cum a fost, este si va ramane Partidul National Liberal, partid al confruntarilor democratice, partid al cartilor pe masa, partid al disputelor, polemicilor si rivalitatilor politice fata in fata sa facem acest lucru intr-un congres, intr-un congres in care sa venim cu totii, sa spunem toti ce avem de spus despre trecut si mai ales despre viitor", a sustinut liderul PNL.

Intrebat daca a raspuns la scrisoarea deschisa pe care i-a adresat-o Andrei Chiliman in urma cu mai mult timp, liderul PNL a replicat ironic "Nu am purtat corespondenta cu domnul Chiliman".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#Crin Antonescu excludere Chiliman, #Antonescu Congres PNL, #Antonescu Chiliman Tariceanu , #presedinte PNL