Crin Antonescu indrazneste sa vorbeasca despre justitie? (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Sambata, 05 Octombrie 2013, ora 18:48
7479 citiri
Crin Antonescu indrazneste sa vorbeasca despre justitie? (Opinii)

Daca Ion Luca Caragiale nu exista ar fi trebuit inventat pentru Crin Antonescu. Omul cuprinde esenta cea mai pura a caragialescului. Dar nimic in plus dincolo de ea.

Demagog si oportunist, total lipsit de substanta, dar zornaitor, omul este la un loc Tipatescu si Catavencu, Farfuridi si Branzovenescu, mai putin Dandanache deocamdata, dar nu se stie, cu varsta. Ce ii lipseste este doar doza de candoare a acestor personaje. Ele sunt niste lichele pana la urma benigne. Crin Antonescu e malign.

Dupa ce multa vreme a stat lipit de Victor Ponta precum marca de scrisoare, Crin Antonescu socoteste ca ii este mai bine sa o faca pe opozantul de la Putere. Adica incearca formula de mare succes si cu slanina Puterii in pod, si cu sufletul Opozitiei in Rai.

A sustinut proiectul Rosia Montana cu sotie cu tot, ministrii PNL au adoptat in Guvern proiectul de lege pe aceata tema, dar dupa primele proteste Crin Antonescu a devenit opozantul efervescent al acestui proiect. Sigur, se mai razgandeste omul, pentru ca si consecventa poate fi o dovada de mare prostie cand este contrazisa de evidenta, dar daca e asa convins ca proiectul e gresit, de ce nu isi retage ministrii din Guvernul aflat in eroare si nu face opozitie cinstita de pe margine?

Dar cu adevarat sublim este ca dl. Antonescu a decoperit statul de drept. Frumos, nu? "Ponta trebuie sa stie ca oricine, nu doar Basescu, incearca sa intimideze, influenteze sau controleze procurori sau instante va avea in mine un adversar la fel de hotarat, de determinat, precum l-a avut Basescu in toti acesti ani", zice domnia sa. Inaltator de-a dreptul. Mie una mai ca nu mi-au dat lacrimile vazandu-l cum imparte dreptatea ca un campion al acesteia.

Dar vara trecuta unde era campionul? Unde era aparatorul cu pieptul dezgolit al principiilor ultime? Pai unde sa fie, in fruntea cetei dezlantuite care lua cu asalt statul de drept. Crin Antonescu a fost cel care a vestit si a sustinut fanatic amputarea atributiilor CCR, cel care de la Cotroceni dadea indicatii in direct cum trebuie modificate listele electorale dupa referendum.

Daca Victor Ponta nu facea atunci singurul lucru bun al intregii sale cariere, adica pasul inapoi, si in privinta respectarii deciziilor CCR, si in privinta atributiilor CCR, si in privinta listelor electorale, cu dl. Antonescu in frunte astazi eram in afara UE, printre bananierii europei. Sa fie foarte clar!

Cine vorbeste despre respectarea Justitiei? Liderul partidului cu cei mai multi ministri penali, sustinuti in functii pana cand sunt condamnati? Cel care livreaza acum Parlamentului European alti penali? Cel care sustine modificarea legii ANI si a condus ofensiva impotriva acestei insitutii?

Mai zilele trecute, senatorii PNL din comisia Juridica au refuzat sa dea aviz pentru urmarirea penala a lui Varujan Vosganian, pe motiv ca nu ar exista motivele constitutive ale infractiunii. Dar "justitia este cea care decide daca o fapta indeplineste sau nu elementele constitutive ale unei infractiuni. Asta daca anchetele nu sunt insa blocate in Parlament, prin denaturarea rolului imunitatii parlamentare", explicat pe contul ei de Facebook judecatoarea Dana Garbovan.

Un ministru liberal e aparat in fata Justitiei si este incalcata astfel independenta Justitiei pe care seful liberalilor se jura sa o apere cu pieptul gol. Chiar si ridicolul ar trebui sa aibe limite.

Va aduceti aminte tot scandalul desemnarii procurorilor? Atunci Crin Antonescu nu avea nicio rezerva sa ii numeasca pe Codruta Kovesi si Daniel Morar procurori basisti, sa invoce dosarele politice. Atunci supararea sa nu a fost negocierea Justitiei, ci faptul ca nu a primit nicio halca din prada impartita intre Elena Udrea si Victor Ponta. Si-ar fi dorit sa intimideze, influenteze si controleze si el procurorii, dar nu a apucat loc la masa. Asa cum a incercat din rasputeri sa intimideze, influenteze si controleze CCR pana cand i-au dat Comisia Europeana si SUA peste degete.

Dl. Antonescu indrazneste sa vorbeasca despre justitie si stat de drept? Da, indrazneste. Pentru ca domnia sa nu are nici rusine si nici principii. Pentru multumirea baronilor ataca ANI, pentru a ajunge mai repede la putere calca in picioare CCR, pentru repararea imaginii externe peroreaza despre justitia independenta, din macelarie nu pleaca de buna voie, dar pentru prosti incearca sa se plaseze pe cel mai bun culoar, a treia forta pasamite, deasupra lui Traian Basescu si Victor Ponta. Adica, ei sunt niste ticalosi, el este campionul.

Adevarul ca este. Este campionul nerusinarii, al ipocriziei, demagogiei si amoralitatii.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Crin Antonescu procurori, #Antonescu CCR, #Antonescu ANI, #Antonescu justitie , #presedinte PNL