Crin Antonescu, la bilant: PNL, cea mai spectaculoasa victorie dupa comunism

Sambata, 29 Decembrie 2012, ora 14:44
2076 citiri
Crin Antonescu, la bilant: PNL, cea mai spectaculoasa victorie dupa comunism
Foto: B1TV

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a facut sambata bilantul activitatii politice a partidului pe care il conduce in anul 2012.

El si-a exprimat satisfactia ca USL a rezistat in ciuda tuturor atacurilor la care a fost supusa, iar PNL a obtinut cea mai spectaculoasa victorie electorala dupa 1989.

In cadrul ultimei conferinte de presa organizate in acest an, Crin Antonescu le-a multumit tuturor sustinatorilor USL si PNL care au fost alaturi si la alegerile locale, si la cele parlamentare, si la referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

"Alianta a rezistat tuturor atacurilor din foarte multe directii si si-a demonstrat capacitatea de a-si indeplini proiectele. Ca presedinte al PNL, la capatul acestui an extraordinar pentru PNL tin sa le multumesc tuturor simpatizantilor, membrilor, militantilor care au facut posibila cea mai spectaculoasa victorie electorala dupa comunism.

Suntem, PNL, de departe astazi un partid puternic in toate sensurile, detinem aproape o treime din administratia locala, aproape o treime din parlament, in cele doua camere, si o jumatate din ceea ce inseamna puterea si responsabilitatea de a guverna Romania", a facut Antonescu o scurta trecere in revista a rezultatelor politice obtinute in acest an.

"Anul 2013 va fi cel mai greu si anul decisiv"

In ceea ce priveste anul care vine, liderul PNL a spus ca principala prioritate a partidului sau este "proiectul in care s-a angajat impreuna cu partenerii din USL" si "inainte de toate buna guvernare a Romaniei".

Crin Antonescu a mai spus ca liberalii asteapta si sunt pregatiti sa faca tot ceea ce le revine ca responsabilitate pentru ca "Romania sa fie guvernata corect si eficient", adaugand ca este nevoie de un "proiect de reconstructie majora economica, politica, insitutionala, comportamentala in societatea romaneasca si in viata politica".

"Avem asteptari legate de guvern, de o buna guvernare, care, incepand cu proiectul de buget, sa dea sansa, atat cat e posibibil, relansarii economice a Romaniei. Aceasta este miza, tema fundamentala(...) Astept de la guvernul Ponta, de la guvernul USL, de la toti ministrii, o viziune si o actiune pe masura", a mai declarat liderul PNL.

Totodata, Crin Antonescu a anuntat un "amplu proiect de reorganizare a statului", de la modificarea Constitutiei si pana la regionalizare.

"Intentionam sa schimbam lucruri in mecanismele de functionare ale parlamentului. Nu vom avea cu adevarat o democratie si un stat de drept pana cand parlamentul si nu altcineva va fi centrul de greutate al vietii politice. Asta inseamna asumarea unei demnitati speciale(...) o recuperare si un castig de prestigiu in fata societatii, absolut necesare", a mai declarat liderul PNL, subliniind "Anul 2013 va fi cel mai greu si anul decisiv".

Crin Antonescu a recunoscut: "In plan personal, a fost si pentru mine un an foarte greu, un an plin, un an cu de toate", dupa care i-a ironizat pe jurnalistii si analistii care au sustinut ca USL se va destrama.

"Sunt mahnit pentru toti cei care ati dorit un an de zile ca PNL sa fie dizlocat din aceasta constructie. Nu ati reusit!", a declarat el, adaugand "daca as fi dintre cei care i-au platit pe respectivii, as cere o parte din bani inapoi".

"Nu am fost scosi din joc, celor care se consoleaza astazi chiar cu ajutorul astrologilor, le pot oferi gratis modestele mele servicii", a continuat Crin Antonescu malitios, spunand ca a declarat ca Ministerul de Finante va fi al PNL, "si a fost", sau ca Liviu Dragnea si Relu Fenechiu vor fi ministri, si "asa s-a intamplat".

"Pot ajuta pe oricine doreste", a incheiat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Crin Antonescu bilant 2012, #Crin Antonescu PNL 2012, #Crin Antonescu destramare USL , #presedinte PNL