Crin Antonescu: Nici 50 de Becali nu pot schimba valorile PNL

Autor: Ana Ilie
Luni, 22 Octombrie 2012, ora 22:28
4012 citiri
Crin Antonescu: Nici 50 de Becali nu pot schimba valorile PNL

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat ca nu el a decis ca Gigi Becali sa intre in PNL si sa candideze pe listele partidului, dar oricum venirea sa nu pune in pericol "liberalismul".

"Cu Gigi Becali este un caz aparte, nu se incrie in categoria lui Daniel Barbu sau Sorin Iliesiu, dar se inscrie pentru niste oameni din Romania: are un public - anumite sondaje pe care le-am facut -, are un lucru foarte important, in raportul ales-alegator, o buna parte dintre cetateni il considera un om sincer, chiar daca nu sunt de acord cu un anumit comportament al lui.

Pana la urma, cu formatiunea sa politica a dorit sa ni se alature. A fost o discutie deschisa. E o decizie pe care nu am luat-o eu", a declarat Antonescu, luni seara, la TVR.

Liderul liberal a aratat ca in partid se urmareste o "compatibilitate intre oamenii care doresc sa se alature si asumarea unui program politic al formatiunii", iar valorile PNL sunt atat de puternice incat "daca 50 de Becali vin si vor sa le schimbe nu pot".

"Alegatorii traditionali ai PNL sunt foarte inteligenti si inteleg ce inseamna mijloc, scop, compromisul in politica... Am socotit ca ne putem permite, in sensul de a nu afecta valorile mari", a explicat Antonescu, adaugand ca este o intelegere fireasca "in acest moment electoral".

Antonescu a facut referire si la criticile privind decaderea "partidului Bratienilor". "Cine vrei si cine nu vrei sare si iti da cu Bratienii in cap. Trebuie sa ne amintim ca PNL, intre cele doua razboaie, a fost cel mai nationalist, ca Bratienii au fost niste mari nationalisti, niste mari patrioti. Gh Bratianu s-a inrolat pe front, Ionel Bratianu a trantit usa la Trianon... au dat bani din averea lor personala", a explicat acesta.

"Din 2009 pana astazi, in trei ani, am adus in randurile PNL o suma de personalitati cum nu au venit dintr-un alt partid: de la economisti ca Isar si Doltu, la universitari de rangul lui Marga, de la specialisti in domenii precum actualul ministru al Apararii, Dobritoiu, pana la personalitati ale lumii artistice precum Diaconu.

Astazi, inaintea lui Becali sunt personalitati ale lumii academice din Romania, dar ele exista. Ideea de a deschide partidul, de a atrage cat mai multe personalitati, este parte din motiunea cu care am castigat presedintia in 2010", a explicat Antonescu.

Fruntasul liberal a anuntat ca listele de candidati sunt incheiate si nu vor avea loc surpize, iar "criteriile de selectie sunt cele generale cand ai de-a face cu o alegere generala, sunt pragmatice. Nu e vorba doar de capacitatea unor persoane de a dobandi niste voturi ci si premisele de a fi un bun parlamentar; trebuie sa te gandesti si la oameni de drept, si buni vorbitori, si oameni combatanti".

El insusi candideaza la sectorul 3 al Capitalei, intrucat "este un colegiu mare cu un numar mare de voturi in joc".

"N-am intentionat niciodata sa candidez in sectorul 6, a fost o speculatie de presa, bazata pe prietenia mea cu primarul Rares Manescu. Rolul primarilor mai ales in mediul urban este supralicitat si nu ne ducem cu primarii de mana in acest alegeri".

Antonescu si-a mai exprimat si sentimentele pro-europene si pro-americane, si a recunsocut ca dusmanul sau declarat, presedintele Traian Basescu, are si calitati.

"Suntem adversari pentru ca Romania, dupa opt ani de presedintie a lui Basescu, este intr-o situatie proasta, cel mai rau este ca are un locatar ilegitim la Cotroceni. Insa este vorba de curaj, in politica, de personalitate, autoritate, inteligenta, si nu ma refer la trucuri, din pacate toata aceasta suma de calitati probate in atatea randuri nu au folosit la nimic bun in Romania".

In acelasi timp, liberalul apreciaza relatia cu Victor Ponta si subliniaza ca este primul guvern de coalitie din Romania care nu a avut parte in ultimele sase luni de scandaluri.

Antonescu il prefera pe Romney

Intrebat de care dintre candidatii americani la prezidentiale se declara mai apropiat, Antonescu s-a declarat "in mod traditional mai inclinat catre republicani". "Sunt mai degraba conservator", a spus liderul PNL, care a recunoscut totusi ca il admira si pe Barack Obama.

"Obama e cel mai spectaculos candidat din istoria democratiei, nu stiu cum a fost ca presedinte, cred insa ca pentru Romania nu este esential cine castiga, relatiile nu se schimba. Nu dau pronosticuri, am tinut cu Sarkozy si a pierdut", a incheiat liderul PNL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Crin Antonescu Gigi Becali PNL, #Antonescu Becali, #Antonescu Basescu , #presedinte PNL