Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Crin Antonescu - nou atac la statul de drept (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Sambata, 14 Septembrie 2013, ora 19:22
8762 citiri
Crin Antonescu - nou atac la statul de drept (Opinii)

Crin Antonescu incearca o rebranduire rapida, prin cea mai simpla meteoda cu putinta - opozitie de la putere fata de un Victor Ponta aflat la inceputul decontului politic.

Daca guvernul Ponta avanseaza proiectul Rosia Montana si provoaca proteste de strada, Crin Antonescu se da peste cap si devine adversarul proiectului, chiar daca ministrii liberali l-au girat.

Sa ne intelegem, principiul de functionare a guvernului este solidaritatea. Orice proiect adoptat de Executiv este implicit asumat de toti membrii lui, de la premier la ultimul ministru delegat. Asa e regula jocului pe care dl. Antonescu, desi fost ministru, se face ca nu o stie.

Daca Guvernul discuta modificarea Codului Rutier, Crin Antonescu se opune chiar daca proiectul apartine, culmea!, ministrului liberal de Interne. Dar, stie bine, presedintele PNL, cea mai larga categorie sociala din Romania este a soferilor, profesionisti si amatori. Daca ei te iubesc, e mare lucru.

Crin Antonescu se duce acolo unde in poarta vantul electoral, indiferent de cate trebuie sa se dezica. Si, probabil ca din antipatie pentru un Victor Ponta tot mai greu de suportat, multi il pot simpatiza.

Dar dincolo de fata democratica si populista a lui Crin Antonescu e acelasi om care a fortat tentativa de lovitura de stat de acum un an, acelasi om cu un profund dispret pentru justitie, acelasi om care era la un pas sa ne scoata din Europa civilizata doar pentru a-si atinge scopul.

Ca dovada, raportarea sa la ministrii cu acuzatii penale din Guvern, de la Relu Fenechiu, la Varujan Vosganian. Ca dovada, trimiterea in PE a doi liberali cu imense probleme penale. Si, poate cel mai grav, intentia de a lansa un asalt violent impotriva ANI.

"In subiectul ANI (n.red.- daca este utila sau nu) nu avem aceeasi pozitie - noi liberalii si PSD. Nu e vreun motiv de scandal, dar nu avem o majoritate de 70%. Vom discuta, in Senat cel putin, activitatea, bugetul ANI, cum se justifica.

Pesemne ca va fi un scandal, deoarece in tara asta nimeni nu are dreptul sa discute despre activitatea ANI sau altor institutii, in tara asta domnul Horia Georgescu poate sa mearga si cu 120 de km prin Bucuresti si daca se gaseste vreun amarat de politist sa-i ia carnetul i se da NUP intr-o ora, dar noi nu avem voie sa vedem ce bani se cheltuiesc, cum se cheltuiesc, cu ce rezultat, de ce unii nu sunt niciodata sesizati de ANI. Sunt mari semne de intrebare", spune Crin Antonescu.

Crin Antonescu impacheteaza populist un nou atac la justitia din Romania. Nu vad ce legatura are activitatea inspectorilor ANI cu ispravile din trafic ale lui Horia Georgescu. Cu cat a condus si pe unde, e treaba politiei.

NUP a primit pentru ca, la fel ca oricare sofer din Romania, dupa ce a contestat in instanta suspendarea permisului, are dreptul sa circule pana la ramanerea definitiva a sentintei care da raspuns contestatiei sale. Deci NUP-ul a fost legal. Dar, repet, ce legatura are activitatea ANI cu disciplina in trafic a lui Horia Georgescu? Una singura si v-am spus-o deja: simpatia soferilor.

Despre utilitatea ANI vorbesc toate incompatibilitatile si conflictele de interese constatate si procentul foarte mare, de peste 90%, de confirmare in instanta a constatarilor Agentiei.

Despre utilitatea ANI vorbesc rapoartele de monitorizare MCV care lauda constantat Agentia de Integritate. Despre utilitatea ANI vorbeste chiar disperarea cu care politicienii se straduiesc sa o anihileze, ba prin statutul parlamentarilor, ba prin ordonante, ba prin proiecte de lege.

Ca sa salveze toti demnitarii corupti, toti primarii incomaptibili, care sa-i ramana datori pe viata, Crin Antonescu e gata sa porneasca o noua cruciada impotriva statului de drept. S-a mai schimbat discursul, omul e mai odihnit dupa concediu, mai disperat cand se uita in sondaje. Dar apucaturile sunt aceleasi si potentialul lor distructiv acelasi.

Crin Antonescu isi schimba doar parul, sa nu fim naivi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
#Antonescu Ponta USL, #Antonescu ANI utilitate , #presedinte PNL