Crin Antonescu: Nu imi doresc sa fiu presedinte

Vineri, 20 Ianuarie 2012, ora 17:30
4387 citiri
Crin Antonescu: Nu imi doresc sa fiu presedinte

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri ca nu-si doreste sa fie presedinte al Romaniei.

Afirmatia liberalului a fost facuta intr-o interventie telefonica la Antena 3. Intrebat daca isi doreste sa fie presedinte, acesta a spus ca nu vrea acest lucru.

"Nu imi doresc sa fiu presedinte. Imi doresc sa fiu cetatean intr-o tara normala in care se respecta legile, in care presedintele intelege sa fie in slujba cetatenilor", a continuat Antonescu.

"Sa te duci ca Orban, cu camerele dupa tine sa faci poze cu ei, e ca si cum un om gras s-ar duce sa faca poze cu oameni aflati in greva foamei", a spus liderul PNL, referitor la gestul lui Ludovic Orban, care s-a deplasat in Piata Universitatii, in mijlocul protestatarilor.

Ludovic Orban nu se lasa - din nou in Piata Universitatii, din nou huiduit si bruscat

Crin Antonescu a afirmat ca el nu ar recurge la acelasi gest ca al colegului sau de partid, precizand ca "este vorba de bun simt, n-am sa fac asta, e vorba de indrazneala".

Totodata, el crede ca este nevoie de un dialog cu protestatarii din Piata Universitatii, si ca "daca vrem anticipate si noi, si ei, hai sa le obtinem. Avem obiective comune cu cei din Piata Universitatii. Nu am niciun motiv sa evit dialogul cu niste oameni pe care nu i-am adus eu in starea aia".

Presedintele PNL a mai spus ca "cel mai intelept lucru" pentru presedintele Traian Basescu ar fi sa dea o declaratie politica in favoarea unor alegeri parlamentare anticipate.

Antonescu: Domnule Traian Basescu, ultimul presedinte comunist, pleaca!

Liberalul a spus joi, la mitingul USL de la Arcul de Triumf, ca Traian Basescu este ultimul presedinte comunist, iar Emil Boc ultimul premier comunist si le-a cerut ambilor demisia.

Legat de declaratiile Elenei Udrea, cum ca Opozitia ar fi incitat la violenta si ca ar fi pus "paie pe foc", presedintele liberal a reactionat vehement.

"Cum sa ne acuzi pe noi ca incitam? Paie pe foc au pus dansii care se imbogateau ca nesimtitii, ignorand cetatenii, ignorand societatea civila, ignorand Opozitia. Suntem responsabili, nu isterizam, facem apel la respectarea ordinii. Opozitia nu are nevoie de violenta", a precizat Crin Antonescu.

Crin Antonescu a mai adaugat ca USL a cerut in mod explicit evitarea oricarei violente. El a atras atentia ca este vorba deste manifestantii care au participat la mitingul organizat de Opozitie, nu despre cei din Piata Universitatii, unde spune ca nu a organizat niciun miting.

Cu toate acestea, presedintele PNL crede ca violentele de la Universitate nu sunt imputabile manifestantilor de acolo.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a apreciat ca la mitingul USL de joi, din Bucuresti, au participat in jur de 15.000 de oameni si i-a laudat pe cei care "s-au comportat foarte civilizat".

Crin Antonescu: Mitingul USL a fost o reusita, Piata Universitatii este un loc magic

"Cred ca mitingul USL a fost o reusita, probabil ca au fost acolo in jur de 15.000 de oameni, manifestarea a avut o tinuta de cea mai buna calitate, toata lumea a avut un comportament civilizat", a declarat co-presedintele USL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Crin Antonescu, #Crin Antonescu presedinte PNL, #Antonescu presedinte Romania, #Crin Antonescu proteste Bucuresti , #presedinte PNL