Crin Antonescu: Nu ma sperii ca Dan Diaconescu sau Miron Cozma creeaza un partid

Miercuri, 28 Septembrie 2011, ora 21:12
2365 citiri
Crin Antonescu: Nu ma sperii ca Dan Diaconescu sau Miron Cozma creeaza un partid
Foto: Realitatea Tv

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a dat asigurari, miercuri seara, ca USL este o constructie politica sigura si ca ideile pe care le vehiculeaza parlamentarii Puterii, privind destramarea aliantei, nu au fundament.

"Noi (n.red-cei din USL) am gandit mult si sper ca si bine si am vorbit putin inainte de constituirea aliantei. In scurtul interval s-a discutat (n.red- de catre Putere) ca nu se va putea face, iar dupa ce s-a facut se discuta despre asa-zisa destramare a aliantei. Rezistenta si unitatea acestei constructii sunt cheia bataliei politice din Romania, pentru urmatoarele luni.

Realitatea e alta decat discutia publica din fiecare zi, despre silueta sau blogul doamnei Udrea, despre ce scrie in ziarul cutare sau cutare. Realitatea este ca s-a asezat, poate ca nu suficient, dar in mare masura, ideea unei opozitii unite. Am reusit sa amenajam si sa transpunem in realitatea candidaturilor comune principiul paritatii. Nu a fost usor. Am reusit sa dam, cel putin la varf, imaginea de unitate si complementaritate intre doua partide care sunt foarte diferite. Asta e realitarea, nu ce se spera si comenteaza politrucii Controceniului", a explicat Crin Antonescu, la Realitatea Tv.

Seful liberilor a dat de inteles ca, in cadrul USL, nu sunt neintelegeri de niciun tip si ca inclusiv in programul Uniunii s-a reusit sa se ajunga la un consens, chiar daca in cadrul aliantei sunt ideologii diferite.

"Nu poate fi acuzat in niciun fel, in mod serios, programul respectiv de stangism. Nu am cedat tentatiei populiste pe care orice partid din Opozitie o are in aceste momente dificile. Lucram, in continuare, la updatarea acestui program economic", a punctat Crin Antonescu.

In ceea ce priveste asa-zisul conflict cu Dan Voiculescu, presedintele PNL a precizat, inca o data, ca nu a fost decat un schimb mai dur de replici si nicidecum o cearta.

"Eu mi-am asumat toate replicile dure pe care le-am dat, dar nu a avut loc o astfel de discutie. S-a intepretat afirmatia in care am spus ca eu cred ca batalia si grija noastra pentru imaginea de unitate este foarte importanta si ca orice defectiune este un serviciu facut actualei Puteri", a mai spus liberalul.

Legat de intrarea unor noi oameni pe scena politica, precum Dan Diaconescu si Miron Cozma, presedintele PNL a dat de inteles ca nu se teme.

"Greul incepe din momentul in care vom castiga alegerile si va trebui abia atunci sa conlucram sub o agenda. Dam o batalia pentru salvarea pluralismului si nu am nici cum sa ma sperii sau sa ma supar ca Dan Diaconescu sau Miron Cozma creeaza un partid si participa la competitie. Cred ca batalia se va da intre actuala putere si USL. Cat despre celelalte forte politice, ramane de vazut daca vor fi absorbite de actuala putere sau nu", a opinat acesta.

Mizele anilor '90 au ramas acolo

Potrivit acestuia, politicienii din 2012 trebuie sa se bata pentru salvarea statului de drept si nicidecum pentru mizele anilor 1990.

"Ma uit cu interes (n.red-la imaginile cu mineriadele) si ma iau sentimente intense, caci sunt o parte din viata mea, momente pe care le-am trait intens. In 1990, eram un om cat se poate de matur, aveam 31 de ani. Eu am ajuns in politica in urma impresiei pe care aceste intamplari au generat-o asuprea mea. Dar mizele anilor '90 au ramas acolo. Nu mai putem repara in 2012 sau 2015 ce nu s-a facut atunci.

In 2012, trebuie sa ne batem pentru salvarea statului de drept. Exigenta UE si a instituriilor sale au scazut. Noi am crezut ca, daca ajungem in NATO si UE, nu vom mai avea aceste probleme. Eu insa ma tem ca democratia are provocari serioase, inclusiv in Occident", a conchis el.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Crin Antonescu, #partid Dan Diaconescu, #partid Miron Cozma, #Antonescu USL , #presedinte PNL