Crin Antonescu: Puterea va trage cu toate armele din dotare in Alianta (Video)

Joi, 20 Ianuarie 2011, ora 14:46
3705 citiri
Crin Antonescu: Puterea va trage cu toate armele din dotare in Alianta (Video)
Foto: Antena 3

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat, vineri, dupa prima sedinta a Aliantei de Centru Dreapta ca, in cazul in care se va realiza o alianta si cu PSD, ambele formatiuni trebuie sa faca sacrificii "in legitima aparare".

"Fiecare trebuie sa sacrifice ceva. (...) Principiul paritatii inseamna un sacrificiu 'numeric' din partea PSD si, de asemenea, un sacrifiu de imagine din partea PNL, pentru ca trebuie sa justificam alegatorilor alianta cu un partid diferit, cu o istorie controversata", a explicat liberalul.

Pe de alta parte, Crin Antonescu a dorit sa faca un apel atat catre colegii sai de partid, cat si catre membrii PSD, pe care i-a avertizat ca Puterea va face orice ca alianta sa nu se realizeze si "va trage cu toate armele din dotare".

"Sigur, asa cum am prevazut, odata ce aceasta ipoteza, acest proiect major al unei mari Coalitii prinde contur si capata din ce in ce mai multe sanse de realizare, asistam la eforturi din cealalta parte, a Puterii, eforturi propagandistice. Disperarea Puterii in fata unei asemenea ipoteze ii face sa traga cu toat armele din doatare", a apreciat Crin Antonescu.

Liberalul ii indeamna pe membrii Coalitiei sa nu se lase intimidati ori influentati de Putere si "sa mearga inainte, orice ar fi".

"Atrag atentia ca, in ziele care urmeaza, eforturile vazute si nevazute ale acutualei Puteri de a impiedica aceasta alianta se vor inteti. Apelul meu este sa mergem inainte, sa nu ne lasam amenintati ori influentati de Putere. Suntem hotarati sa construim aceasta alianta pe baza principiului paritatii care este unul esential, dar neaparat necesar acestei constructii", a mai spus liderul PNL.

Pe de alta parte, Antonescu sustine ca eforturile de a impiedica o posibila alianta cu PSD nu vin doar din partea Puterii, dar si din partea analistilor politici si a formatorilor de opinie.

"Daca, pana ieri, si eu si Victor Ponta eram oameni rai si nu-l lasam in pace pe Basescu, astazi rezulta ca si eu, si domnul Ponta am fi minunati daca nu ne-am uni. Grija pentru soarta si maretia PSD a inceput sa ii framante pe multi comentatori, pe multi formatori de opinie, care nu au avut ragazul sa se ocupe cu ce face Puterea romanilor, ci si-au concentrat resursele de reclamatii asupra Opozitiei, ca si cum ea ar fi cea care determina toate masurile absurde din tara", a acuzat presedintele PNL.

Subiectele comune, depolitizarea si reducerea TVA-ului

Crin Antonescu spune ca este foarte clar ca "avem principii care sunt comune, cum ar fi sfarsitul clientelelor politice de orice culoare, nu doar de culoare portocalie. Noi sustinem impreuna si vom argumenta detaliat reducerea TVA-ului si, de asemenea, suntem de acord pe subiectul major, care inseamna depolitizarea, o formula de depolitizare care este imperativ necesara in Roamania", a reiterat liberalul.

Intrebat daca cele doua formatiuni au ajuns la un punct comun legat de cota unica, sustinuta de PNL, si impozitarea progresiva, promovata de social-democrati, Crin Antonescu crede ca nu trebuie facut "un fetis electoral din acest subiect".

"Si unii, si altii, am inteles ca nu putem misca din loc economia romaneasca decat cu o fiscalitate care sa incurajeze noi locuri de munca. Daca suntem de acord asupra unui asemenea subiect, ca Romania nu creste nici cu lozinci, nici cu obsesii, atunci va fi foarte bine. (...) Eu, personal, sustin cota unica, dar, la nivelul acestei aliante, daca aceasta se va realiza, exista oameni cu competenta economica si la un partid, si la celalalt, care vor gasi o formula pe care o vom prezenta ulterior", a subliniat Crin Antonescu.

Chiliman ii cere lui Oprescu referendum pentru desfiintarea primariilor de sector (Video)

Totodata, liderul PNL a adaugat ca este de acord cu alegerea primarilor in doua tururi, "pentru ca asa este normal si democratic". De asemenea, el se s-a declarat categoric in favoarea pastrarii sectoarelor in Bucuresti, "din motive care au fost explicate de colegul meu, Andrei Chiliman".

"O parte va desemna presedintele, cealalta premierul"

"Din punctul meu de vedere, alegerea candidatului unic la alegerile prezidentiale nu este de maxima importanta, chiar daca aceste alegeri ar putea avea loc mai devreme de 2014. Esential este ca Romania sa aiba alt presedinte. Cine va fi acest presedinte, va fi decis prin sondaje de opinie (...). Se desemneaza un candidat unic la prezidentiale si, conform propunerii, o parte va avea candidatul la prezidentiale, cealalta parte va avea primul-ministru. Vom avea si un Guvern cu un numar egal de ministri din ambele parti: PSD pe de-o parte, ACD pe cealalta parte", a incheiat Crin Antonescu.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Crin Antonescu alianta PSD, #alianta psd adc , #presedinte PNL
Comentarii
Poza conti
conti
rank 5
"Daca, pana ieri, si eu si Victor Ponta eram oameni rai si nu-l lasam in pace pe Basescu, astazi rezulta ca si eu, si domnul Ponta am fi minunati daca nu ne-am uni