Crin Antonescu: Suntem intr-un razboi total, politic, mediatic si social cu PD-L

Sambata, 05 Iunie 2010, ora 17:29
2356 citiri
Crin Antonescu: Suntem intr-un razboi total, politic, mediatic si social cu PD-L
Foto: Realitea TV

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat sambata, la Slatina, ca formatiunea sa este intr-un "razboi total" cu PD-L, acesta urmand sa inceteze doar in conditiile disparitiei democrat-liberalilor de pe scena politica.

"Noi suntem intr-un razboi total, politic, mediatic si social cu PD-L. El nu va inceta odata cu iesirea PD-L de la guvernare si nici atunci cand vor cadea sub un anumit prag, cum ar fi, sa zicem, 15%, ci doar dupa disparitia acestui partid dupa scena politica", a declarat Crin Antonescu, intr-o conferinta de presa sustinuta la Slatina, referindu-se la situatia actuala de pe scena politica.

In opinia sa, decizia din iarna de a nu intra alaturi de PD-L la guvernare a fost una buna, deoarece, in conditiile actuale, ar fi trebuit sa dea explicatii cetatenilor asemeni democrat-liberalilor.

Crin Antonescu a sustinut ca liberalii sunt dispusi sa-si asume riscurile guvernarii, in conditiile in care presedintele Traian Basescu ar dori acest lucru, dar in conditiile acceptarii unui premier liberal si a programului de masuri socio-economice ale PNL.

Potrivit liderului liberal, masuriile din programul economic al partidului vizeaza reducerea cheltuielilor, dar prin diminuarea sumelor destinate clientelei politice si nu a fodurilor destinate bugetarilor sau veniturilor pensionarilor, desi s-a pronuntat clar pentru o restructurare a aparatului "stufos din administratie".

Presedintele PNL a sustinut ca alegerile anticipate sunt o solutie, dar considera ca nu se va ajunge la asa ceva, chiar daca este de parere ca pana in iarna se va repeta situatia de la finele anului 2008.

"Cred ca motiunea va trece si vom avea un nou guvern. Ma indoiesc ca presedintele Basescu, asa cum il stim, va numi un premier de la alt partid si, in iarna, vom asista la situatie similara cu cea din iarna lui 2008", a afirmat Antonescu.

Traian Basescu este raul cel mai mare din intreaga clasa politica

In opinia lui Antonescu, Traian Basescu este raul cel mai mare din intreaga clasa politica.

"Traian Basescu este raul nr.1. Pana de curand ne tot vorbea de intoarcerea la popor, iar acum s-a intors el de la popor. Le-a promis romanilor ca nu se va atinge de veniturile lor, iar acum le taie pensiile si salariile. El a decis reducerea veniturilor romanilor din tara, nu celor din Canada sau de la Paris, si nici din Republica Moldova, cu ajutorul carora a fost ales. Traian Basescu are o problema cu romanii din tara", a mai afirmat liderul liberal.

Tinta criticilor lui Antonescu nu au fost doar pedeliistii si Traian Basescu, ci si social-democratii. "Ii reamintesc domnului Ponta ca nu PSD a marit pensiile si ii mai reamintesc ca Guvernul Tariceanu nu a renuntat la niciun ajutor acordat populatiei sarace, asa ca sa nu se mai erijeze in aparatorul acestora", a afirmat liderul PNL. El a continuat, raspunzand unei intrebari, ca "revolutia socialista a lui Victor Ponta trebuie sa iasa din curtea partidului".

Antonescu nu a putut sa nu-si exprime pericolul instaurarii "stangismului",precizand ca nu-i vorba doar de o crestere a PSD in preferintele electoratului roman, ci si la partidele considerate de extrema.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Crin Antonescu PNL, #Partidul National Liberal , #presedinte PNL