Crin Antonescu: Unirea cu Moldova este o aspiratie nationala

Sambata, 30 Noiembrie 2013, ora 11:42
2125 citiri
Crin Antonescu: Unirea cu Moldova este o aspiratie nationala

Presedintele PNL Crin Antonescu a vorbit despre unirea Romaniei cu Republica Moldova, apreciind ca este vorba despre o aspiratie nationala care vine din ambele parti ale Prutului.

"Asta, in opinia mea, este un lucru care nu poate fi nici contrazis, nici sustinut, este o ipoteza, este o propunere, este cum doriti dumneavoastra. Pe fond, eu cred ca nu avem ce sa comentam, pentru ca sub o forma sau alta e clar ca asta este o aspiratie nationala, si este de ambele parti ale Prutului", a spus Antonescu, de la Bacau, anunta Adevarul.

Intrebat daca sustine reunirea Romaniei cu Republica Moldova, Antonescu a raspuns pozitiv.

Aderarea R.Moldova are un pret, dar el trebuie si merita platit - Interviu cu Iuliu Winkler

"Sigur ca sunt pentru, problema in termeni politici, nu sufletesti, este cand, daca si cum si cand poti sa faci asta. Din punctul meu de vedere, si cred ca nu doar al meu, ceea ce era important acum era ca Republica Moldova sa faca acest pas. Mai departe, este extrem de important ca noi, si vorbesc de autoritati, sa facem acei pasi pragmatici, concreti, economic, in toate celelalte planuri, pentru a sprijini integrarea Republicii Moldova in UE", a continuat Antonescu.

Basescu, vizita fulger la Chisinau: O buna ocazie sa le spunem ca ii asteptam cu drag in UE

Basescu a declarat miercuri, la TVR 1, ca urmatorul mare proiect politic pentru Romania este unirea cu Republica Moldova. "Mai devreme - nu va ganditi maine - sau mai tarziu, acest lucru se va intampla, pentru ca sangele apa nu se face. Romania a avut un proiect fundamental de tara - NATO. A avut un al doilea proiect de tara, UE. Eu cred ca un al treilea proiect fundamental trebuie sa fie unirea cu Moldova", a afirmat seful statului.

Ce s-a intamplat la summit-ul de la Vilnius

Republica Moldova si Georgia, reprezentate de premierul Iurie Leanca si presedintele Ghiorghi Margvelasvili, au parafat, vineri, la Vilnius Acordurile de Asociere cu UE. "Traim un moment istoric, ce simbolizeaza incredere si deschidere in relatia dintre R.Moldova si UE", a declarat premierul moldovean Iurie Leanca.

Pe de alta parte, liderii europeni nu au reusit joi seara sa convinga Ucraina sa semneze un acord de asociere istoric cu UE, la finalul unei noi zile de negocieri.

"Din nefericire, se pare ca argumentele" in favoarea semnarii "nu au ajuns la presedinte", Viktor Ianukovici, a declarat presedinta lituaniana Dalia Grybauskaite.

Dupa summit-ul de la Vilnius, presedintele a apreciat ca UE "a trecut Prutul", dar a atras atentia ca R. Moldova are de parcurs un drum lung pentru integrarea in UE.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Antonescu Unire Moldova, #unire Romania Moldova , #presedinte PNL