Dancu: Daca Antonescu nu creste in sondaje, nu va fi sustinut de PSD la prezidentiale

Joi, 22 August 2013, ora 22:02
3713 citiri
Dancu: Daca Antonescu nu creste in sondaje, nu va fi sustinut de PSD la prezidentiale

Sociologul Vasile Dancu, fost senator social-democrat, este de parere ca PSD nu il va sustine pe presedintele PNL Crin Antonescu, la alegerile prezidentiale, daca liberalul va avea o cota de incredere sub cea a presedintelui PSD Victor Ponta.

"Cand s-a dezvoltat coabitarea, atunci oarecum Crin Antonescu a pierdut procente din asta. A pierdut procente, de asemenea, vara trecuta, cu acel mandat interimar la presedintie. Acum Crin Antonescu se afla la intentie de vot undeva la jumatatea USL-ului. USL are in jur de 60%, Crin Antonescu are undeva la 30% pe intrebare deschisa.

Si asta este o problema pentru sustinatorii din PSD. Oamenii vor in campanie cu un candidat care are cele mai mari sanse sa castige", a spus Dancu, pentru Pesurse.ro.

Acesta considera ca, daca nu isi va ameliora scorul electoral in anul 2013, Crin Antonescu va fi batut in turul doi, pentru ca ii va fi mai greu sa ajunga pana acolo.

"In conditiile in care Crin Antonescu nu se va afla in top imediat sub Victor Ponta, daca nu va ajunge la un scor care sa se apropie de Victor Ponta, nu cred ca PSD-ul va risca cu Crin Antonescu. Este ceea ce cred eu ca vor gandi oamenii atunci, dar in conditiile in care nu se va afla pe primul loc daca il scoatem pe Ponta, atunci eu nu cred ca va fi candidatul sustinut de PSD", a mai spus sociologul.

Fostul senator PSD apreciaza ca Crin Antonescu a trebui sa mearga pe un proiect de "Romania normala" la alegerile prezidentiale: "As vedea o coborare a tonului spre a arata un discurs normal, un discurs de presedinte cuminte. Ar exploata nevoia de liniste si normalitate pe care oamenii o au".

Nu in ultimul rand, Vasile Dancu a vorbit si despre solutia de rezerva pe care o are USL, daca presedintele PNL nu va reusi sa creasca in sondaje.

"Nu trebuie eliminata din calcul si solutia de rezerva pe care o are USL-ul in cazul in care vor vedea ca nu reuseste sa creasca Crin Antonescu. Solutia de rezerva pentru USL ar fi Victor Ponta, omul care se afla in varful increderii.

Sigur, nu cred ca Victor Ponta ar fi incantat in acest moment sa candideze la prezidentiale atat de repede, sa zicem, pentru ca varsta, prezidentiabilele sunt pantru o alta varsta, poate mai mare, dar nu ar fi exclus chiar sa avem acest lucru intr-o anumita situatie", a precizat sociologul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Vasila Dancu Antonescu prezidentiale, #Crin Antonescu candidat prezidentiale, #Antonescu Ponta prezidentiale, #Ponta candidat USL prezidentiale , #presedinte PNL