De ce nu este Crin Antonescu un mare roman (Opinii)

Luni, 16 Ianuarie 2012, ora 12:55
8188 citiri
De ce nu este Crin Antonescu un mare roman (Opinii)
Foto: Realitatea Tv

Trezit din somn de o petarda sol-sol, presedintele PNL a strigat intai la ea sa faca liniste, ca e ora de odihna. Dupa care s-a uitat pe peretele dinspre rasarit, in tabloul care-l zugraveste stand pe tron cu sigiliul Romaniei in mana, si si-a adus aminte cum il cheama.

Apoi a plecat la televizor si a anuntat ca USL se alatura protestatarilor, deoarece tara are nevoie de alegeri anticipate, un nou presedinte si o viziune lucida asupra progresului.

Cum n-a reusit anul trecut sa convinga electoratul ca uniunea nascuta de creierul lui Dan Voiculescu trebuie creditata cu 100 la suta minus cele sapte procente ale UDMR si cele 12 ale PDL, dimpotriva, scorurile adunate ale PSD si PNL au scazut pana sub 50 la suta, seful liberalilor a vazut in strada iesita sa dea foc la chioscurile de ziare si tomberoane o ocazie sa capitalizeze politic.

Pana la urma, asta face Opozitia, speculeaza slabiciunile Puterii. Si de aceasta data, categoria s-a manifestat plenar: zero! Timp de doua zile, cu exceptia lui Sever Voinescu, reprezentantii marcanti ai PDL s-au pitit de la televizor, probabil la indicatia lui Traian Basescu de-a lasa romanii sa strige - demult nu si-au mai exersat functiunea de a protesta - ca pana la urma vor pleca acasa.

Intr-un tarziu, aflat in vizita la un jandarm ranit, Emil Boc a anuntat, palid, ca o noua versiune a Legii Sanatatii va fi discutata in Coalitie.

Deasupra pocelii cu miros de praf de pusca, studentii de la Steaua faceau rosu in gat si trimiteau petarde in nasul curiosilor, de fata cu jandarmii mai timizi decat Smarandita.

Asa ca peste tabloul incompetentei lui Traian Igas de-a aplica legea s-a insinuat Crin Antonescu. Convins ca ministrul de Interne nu va reusi sa potoleasca strada, presedintele PNL a dat semnalul unei noi etape a protestului, cea in care membrii USL vor incerca sa-l confiste. Isi imagina cum se va trezi dimineata, va deschide televizorul si va citi, pe banda galbena: "Dictatorul a fugit".

Daca ar fi fost un adevarat barbat de stat, presedintele liberal ar fi ales exact comportamentul adecvat categoriei pe care o invoca si si-o aroga: ar fi chemat fortele politice la dialog. N-a ales aceasta cale Traian Basescu, de ce ar face-o el, ar putea raspunde.

Ca sa para ingrijorat pe de-o parte, si distant, de cealalta, fata de golanimea instalata in Piata Universitatii delegitimand pornirea celor onesti de-a manifesta, chiar si fara autorizatie. Ca sa atenueze din impresia tot mai doldora ca nu este decat un apucat. Dupa ce ar fi precizat ca, in democratie, a cere demisia guvernantilor este un exercitiu normal, si sanatos, ar fi putut sa ceara oamenilor sa plece acasa, deoarece va incerca sa contribuie la elaborarea unei Legi a Sanatatii de natura sa astampere toate temerile romanilor.

Intelepciunea este cartea pe care ar fi trebuit sa mizeze Crin Antonescu, daca ar fi avut interesul sa nu para membru al castei care presteaza pe centura. Dar nu are acest interes. Stie, probabil, ca ar suna fals.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Crin Antonescu proteste, #Antonescu Traian Basescu, #proteste violente Bucuresti , #presedinte PNL