Opinii: Domnule Antonescu, e bine ce faceti?

Marti, 11 Ianuarie 2011, ora 08:42
5153 citiri
Opinii: Domnule Antonescu, e bine ce faceti?
Foto: PNL

Alianta PNL-PC, numita pompos "Alianta de Centru-Dreapta", asistata indeaproape de PSD, a cam luat prin surprindere pe toata lumea. Domnul Antonescu pare foarte incantat de alianta si isi freaca mainile bucuros.

Sincer, nu prea vad motive serioase de satisfactie pentru PNL si dl. Antonescu, nici acum si nici mai tarziu. Din punctul de vedere al PNL, motivul principal al aliantei nu este clarificarea doctrinara a PC si alunecarea sa spre dreapta, ci poate accesul la Antene. Chestiunea asta cu doctrinele politice e mai mult o forma fara fond in Romania post-decembrista.

Utilitatea publicitatii in Antene la precedentele alegeri a fost destul de indoielnica, mai ales de la un punct incolo, cand a trebuit sa scoata alegatorii din lehamitea traditionala a ultimelor chemari la urne sau sa-i mute dintr-o parte in alta a esichierului politic. Altfel spus, eficienta ei nu este direct proportionala cu audienta posturilor TV. Deci, un castig ipotetic fara prea multe garantii.

Ce ar avea de pierdut dl. Antonescu si PNL?

Dupa ultimele alegeri prezidentiale, dl. Antonescu a ramas in pole position, prin retragerea fortata a d-lui Basescu pe motiv de doua mandate. Din experienta anterioara, se poate observa ca, la prezidentiale, candidatii au intrat in constiinta alegatorilor cu oarecare incetineala, asa ca dl. Ponta sau candidatul PD-L, oricare ar fi el, au din start sanse mai mici de a-l contracara pe dl. Antonescu.

S-ar putea spune chiar ca dl. Antonescu ar avea sanse mari la viitoarele alegeri prezidentiale, daca pana in 2014 nu si-ar da de prea multe ori cu stangu-n dreptu', chestie pe care, din pacate, a inceput sa o faca din ce in ce mai des.

PC nu exista practic ca partid, el nereusind sa castige nimic prin forte proprii. Fara aliantele cu PSD nu ar fi intrat niciodata in Parlament. Dl. Voiculescu, fondatorul partidului si conducatorul de facto al acestuia, este o persoana controvesata, asta ca sa folosim un cliseu al zilelor noastre. Totusi, conform declaratiilor d-lui Antonescu, trecutul d-lui Voiculescu "nu ar trebui sa fie o piedica in calea aliantei" (am citat din memorie).

Cam in ce consta trecutul d-lui Voiculescu

Pai, director la Crescent, inregistrata in Cipru si de ochii lumii cu un actionar principal cipriot, care surprinzator a murit chiar cand a trebuit si "surpriza" a lasat firma mostenire d-lui Voiculescu. Aproape ca-ti dau lacrimile de emotie!

Pentru cei care au indoieli, pot spune ca salariatii Crescent aveau salarii in jur de 5.000 dolari pe luna (bineinteles, statul socialist le lua din ele, o parte trebuiau s-o schimbe la cursul oficial sau sa cumpere de la Comred (Comturist) diverse chestii de care nu aveau neaparat nevoie), oricum un salariu maricel pentru vremurile acelea egalitariste cand mai toata lumea avea ceva intre 50 si 80 doalri pe luna.

O sa ma intrebe lumea: dar Felix? Ei bine, Felix or este vreo diversiune or pur si simplu fiind o extravaganta de tinerete a d-lui Voiculescu, acesta a uitat pur si simplu de ea si nu a apucat s-o stearga din memoria Securitatii.

Acesta este trecutul d-lui Voiculescu. Din pacate, nici cu prezentul nu stam mult mai bine, perceptia generala asupra d-lui Voiculescu fiind aceea de "mogul" ingamfat si plin de sine, care sufera de "sindromul Ceausescu". Adica s-a apucat sa scrie tot felul de carti care nu intereseaza pe nimeni si s-a facut academician pe usa din dos.

Ca politician, aprecierea se reflecta in procentele anemice pe care a reusit sa le adune pe la diversele alegeri. Succesul urias al trustului media, care i se datoreaza in mare parte, precum si faptul ca a reusit sa faca puna bazele unui grup de firme foarte profitabil, nu a reusit sa schimbe impresia de antipatie quasi generala (ca si in cazul Patriciu de exemplu).

Deci revenind la oile noastre, d-le Antonescu, nu va jucati cu simpatia foarte schimbatoare a alegatorului roman si nici cu antipatiile sale care sunt mult mai persistente, pentru ca s-ar putea sa va ardeti.

Caile pe care aceasta simpatie se obtine sunt greu de descifrat si controlat, cateodata chiar si de marii specialisti in PR care stau in spatele diversilor candidati. Altfel cum s-ar putea explica simpatia de care se mai bucura dl. presedinte Basescu?

Raspunsul e simplu: Are lipici si gata. Lumea il iubeste! De ce? Iubirea e oarba. Si tot ca in dragoste cand vezi ca iubitul(ta) nu e chiar ce ai crezut, o lunga perioada te tot minti ca nu e asa.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Crin Antonescu alianta PC, #Dan Voiculesc alianta PNL, #alianta PNL PC , #presedinte PNL