Fost lider PNL Prahova: Sute de tineri liberali ar putea pleca din partid

Luni, 27 Februarie 2012, ora 23:34
4429 citiri
Fost lider PNL Prahova: Sute de tineri liberali ar putea pleca din partid
Foto: TVR Info

Fostul lider PNL Prahova, Adrian Semcu, sustine ca presedintele partidului, Crin Antonescu, a ratat sansa de a actiona democratic in privinta situatiei filialei si a avertizat ca "sute de tineri liberali" ar putea parasi, in bloc, PNL.

"Decizia de astazi, 27.02.2012, a Biroului Permanent Central de a supune la vot, in Delegatia Permanenta a PNL din 12 martie 2012, convocarea conferintei judetene a partidului, excede, in mod vadit, statutul Partidului National Liberal, care prevede un termen de 3 luni pentru organizarea conferintei judetene de alegere a liderilor PNL. Adica, cel mai tarziu, pe 10 martie.

Decizia Biroului Permanent National arata, din pacate, lipsa de vointa a conducerii Partidului National de a respecta statutul si de a gasi o solutie democratica de transare a situatiei din cadrul organizatiei PNL Prahova", este de parere Semcu.

In opinia acestuia, presedintele PNL "a ratat, din pacate, o sansa de a actiona conform prerogativelor sale statutare, ca garant al respectarii regulilor, a democratiei si a libertatii in interiorul PNL".

"Din pacate, situatia creata in organizatia Prahova, de conducerea interimara incompetenta si abuziva impusa de la Bucuresti, este de natura sa afecteze atat unitatea si forta partidului la nivelul judetului Prahova ori al Municipiului Ploiesti, cat si rezultatul Uniunii Social-Liberale (USL) in alegerile locale din iunie 2012. In conditiile in care intreaga organizatie este, in acest moment, fracturata de deciziile abuzive si iresponsabile ale Biroului Politic interimar, avertizez asupra pericolului real ca sute de tineri liberali din Prahova sa paraseasca, in bloc, Partidul National Liberal", sustine Semcu.

Ii cer presedintelui PNL sa previna distrugerea uneia dintre cele mai puternice filiale

"Ii cer, de aceea, o data in plus, presedintelui Partidului National Liberal, Crin Antonescu, sa previna distrugerea uneia dintre cele mai puternice filiale PNL din tara- organizatia Prahova- sa promoveze respectarea statutului partidului si sa dea membrilor liberali din judet sansa de a-si alege singuri conducerea, in termenul prevazut de statut", conchide Semcu.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, le-a transmis celor de la organizatia Prahova ca se vor pronunta asupra noii conduceri prin alegeri libere si ca atata timp cat el va fi seful partidului Statutul va fi respectat.

La finalul sedintei conducerii PNL, Antonescu a fost intrebat despre protestul membrilor PNL Prahova de la sediul central si despre rezultatul discutiilor cu ei. "Le-am spus ca in cazul Prahova se va lua o decizie conform Statutului si tuturor prevederilor statutare. Nimeni nu a incalcat Statutul si nu-l va incalca atata vreme cat voi fi presedinte al PNL. Acum, la Birou, s-a convocat un Consiliu National - sigur, nu numai pentru problema, ci pentru multe altele, dar va fi si aceasta chestiune pe ordinea de zi - pentru 12 martie. De asemenea, am mai purtat o discutie cu o parte dintre cei care protestau si care s-a rezumat la aceste lucruri care sunt foarte simple", a afirmat Antonescu.

Intrebat despre faptul ca a fost chiar el contestat de liberali, Crin Antonescu a raspuns: "Foarte bine. Eu v-am spus ca am avut aceasta discutie direct cu dansii, nu i-am evitat".

Seful PNL a dat insa asigurari ca prahovenii vor avea sansa sa-si aleaga presedintele in cadrul unor alegeri interne. "Le-am spus care e singura posibilitate de altfel. Ca asa, unii il sustin pe fostul presedinte, altii nu-l mai sustin, ca de aia nici nu mai e presedinte. Vor avea pana la urma niste alegeri, se vor pronunta", a conchis Antonescu.

Mai multi reprezentanti ai PNL Prahova protesteaza pasnic la sediul central al partidului, prin afisarea unor mesaje pe coli de hartie, si cer alegeri libere pentru sefia organizatiei.

Astfel, protestarii, majoritatea tineri, afiseaza mesaje precum "Vrem partid liber (al)", "Revolutia bunului simt, doar la televizor in prime-time?!!", "Crin, wake up, man!" si cer sa aiba o intrevedere cu Crin Antonescu. Tinerii au declarat jurnalistilor ca vor alegerea unei conduceri a filialei in acord cu dorinta organizatiei, si nu cu cele ale conducerii centrale.

La intrarea in sediul PNL, Antonescu s-a intalnit cu acestia si le-a citit mesajele. El l-a intrebat pe un tanar daca acest mesaj este venit de la PDL, acesta negand. "La Prahova vrem sa avem o organizatie care se bate cu PDL si cu doamna Anastase, nu care face jocurile doamnei Anastase", a mai declarat Antonescu, adresandu-se unei doamne.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#PNL Prahova demisii, #USL Prahova Adrian Semcu, #protest PNL Prahova , #presedinte PNL