Institutul Liberal "I. C. Bratianu", lansat in prezenta lui Crin Antonescu

Vineri, 08 Aprilie 2011, ora 17:27
2605 citiri
Institutul Liberal "I. C. Bratianu", lansat in prezenta lui Crin Antonescu

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a participat vineri la ceremonia de infiintare a Institutului Liberal "I.C. Bratianu", afirmand ca aceasta fundatie reprezinta o "ctitorie modesta" in care nu numai politicienii practicanti, ci si ceilalti oameni de dreapta vor putea avea un loc de dezbatere "despre si intru liberalism".

"Incercam cu aceasta ctitorie modesta sa injghebam un loc care sa nu fie anexat politicului propriu-zis in sens partinic, ci care sa se aseze ca un loc in care dezbaterea despre si intru liberalism sa apartina si celorlalti, care nu sunt politicieni practicanti", a spus Antonescu.

El a vorbit despre situatia stangii si a dreptei in Romania, dar si despre autenticitatea acestor doua curente, asa cum se regasesc ele in momentul de fata.

"Un sentiment contradictoriu ma incearca. M-am nascut, crescut, format intr-un regim totalitar reclamat de la stanga, cu retorica stangii, unde dreapta, fie ca si formula, era nomina odiosa (...) Astazi, de o bucata de vreme, traiesc intr-un regim a carui propaganda oficiala este inversa. Si sigur ca, la prima vedere, o satisfactie exista in asta. E un triumf tarziu care nu-i nici macar o reparatie si nu e de continut.

Totul se petrece pe un fond de alarmanta impostura, din ce in ce mai accentuat. Cred ca despre dreapta, stanga, liberalism, avem foarte mult de discutat si de luptat impotriva unor clisee. Se dau din vorbe batalii teribile intre dreapta si stanga in Romania, intre cine e mai de dreapta, cine e sau nu e liberal, desi marea problema a vietii politice romanesti dupa 20 ani (...) e ca avem prea putina dreapta autentica si prea putina stanga autentica, spre deloc", a sustinut Crin Antonescu.

Liderul PNL a criticat voalat actuala guvernare aratand ca inchiderea spitalelor si a scolilor nu este o masura liberala.

"Exista in discursurile liberale din diferite parti un concurs de vitejie in a desfiinta spitale sau a taxa pe profesori cu un salariu cat mai mic. (...) Cu cat spunem mai apasat treaba asta, cu atat ne consideram mai liberali. Ca nimanui din guvernare care se reclama liberal nu-i da prin cap inchiderea unui minister sau doua sau a unei agentii guvernamentale sau reducerea a ceva, cat de putin, dintr-o birocratie din ce in ce mai luxurianta, asta nu deranjeaza pe nimeni. Discursul de dreapta se duce inainte, adunand cliseu dupa cliseu si falsificand si ideea de dreapta si de stanga si de liberalism", a conchis Antonescu.

Institutul Liberal "I.C. Bratianu" este condus de un Consiliu Director din care fac parte, printre altii, Crin Antonescu, in calitate de presedinte de onoare al Institutului, Vlad Nistor, presedinte, Ramona Manescu, Eduard Hellvig. Membri de onoare ai Institutului sunt Emil Constantinescu, Andrei Marga, Zoe Petre, Lucian Boia, Angela Rogojanu.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Crin Antonescu presedinte PNL, #Antonescu institut Bratianu , #presedinte PNL