Intalniri tensionate departe de ochii presei: Mai intai liderii PNL, apoi Ponta si Antonescu

Duminica, 12 Ianuarie 2014, ora 18:28
5358 citiri
Intalniri tensionate departe de ochii presei: Mai intai liderii PNL, apoi Ponta si Antonescu
Foto: Arhiva

Liderii USL, Victor Ponta si Crin Antonescu, s-au intalnit departe de ochii presei, duminica seara, pentru a discuta despre tensiunile tot mai frecvente dintre social-democrati si liberali.

Cei doi dezbat viitorul aliantei, care este pus la incercare de tot mai mult scandaluri, transmite Romania TV. De asemenea, la intalnire este prezent si presedintele PC Daniel Constantin, ministrul de Finante Daniel Chitoiu si vicepremierul Gabriel Oprea.

Se pare ca acestia incearca sa aplanaze mai multe conflicte izbucnite in ultima perioada, printre care se numara si scandalul colaborarii liberalilor cu PDL in mai mult judete. Astfel, PSD isi acuza partidul partener de tradare, cel mai grav caz fiind in Ilfov.

Senatorul Gabriela Firea a demisionat din PSD, in semn de protest fata de acordul incheiat in Ilfov intre PNL si PDL.

Gabriela Vranceanu-Firea a demisionat din PSD: Nu se vrea dreptate pana la capat (Video)

La randul lor, liberalii sunt revoltati din cauza esecului Legii descentralizarii si il trag la raspundere pe pesedistul Liviu Dragnea, care s-a ocupat de acest proiect. De asemenea, PNL vrea modificarea protocolului USL, astfel incat luarea deciziilor la nivel guvernamental si la nivelul judetean sa fie mai bine stabilita.

Intalnire de urgenta si la varful PNL

Intrevederea dintre Ponta si Antonescu are loc la scurt timp dupa ce liderii PNL s-au intalnit, duminica seara, la sediul central al partidului, pentru o discutie pe marginea renegocierii protocolului USL. La sedinta au participat, printre altii, Crin Antonescu si Radu Stroe.

Liberalii au discutat despre necesitatea renegocierii protocolului USL, inclusiv in ce priveste candidatura lui Crin Antonescu la alegerile prezidentiale, potrivit Realitatea TV. Dupa terminarea discutiilor, Crin Antonescu si Radu Stroe au plecat impreuna intr-o directie necunoscuta.

Sedinta a avut loc in contextul tensiunilor din USL din ultima perioada, printre care se numara si esecul Legii descentralizarii, care a fost declarata neconstitutionala de catre CCR.

Se pare ca urmeaza o discutie si in cadrul USL pe tema descentralizarii, surse liberale sustinand ca se doreste demiterea vicepremierului Liviu Dragnea.

Sefii consiliilor judetene sunt extrem de nemultumiti in urma deciziei CCR, pentru ca Dragnea le-a dat asigurari ca Legea descentralizarii este corecta, avand si avizul Ministerului Justitiei.

Astfel, o suma de 600 de milioane de lei ar fi trebuit sa fie alocata autoritatilor locale in urma descentralizarii, insa acest lucru nu se va mai intampla, deoarece actul normativ este blocat.

CCR: Legea descentralizarii e neconstitutionala - Se intoarce in Parlament

Curtea Constitutionala a stabilit, vinerea trecuta, ca Legea descentralizarii este neconstitutionala. Judecatorii au acceptat o parte din argumentele invocate in sesizarea depusa de parlamentarii PDL. Astfel, legea se va intoarce in Parlament pentru a fi modificata pe baza motivatiei CCR.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#sedinta urgenta PNL, #sedinta PNL descentralizare, #sedinta PNL protocol USL, #sedinta PNL candidat prezidentiale , #presedinte PNL
Comentarii