Invitatii Ziare.com Emilian Isaila: Crin Antonescu, strivit de obsesia pentru Cotroceni

Miercuri, 31 Iulie 2013, ora 07:32
5203 citiri
Invitatii Ziare.com Emilian Isaila: Crin Antonescu, strivit de obsesia pentru Cotroceni

Unde a disparut Crin Antonescu? Privind forfota politica din ultima luna, am realizat cu stupoare ca presedintele PNL a disparut. Poate e o strategie. A iesit din arena pentru a se intoarce cu forte proaspete. Poate a obosit.

Investitorul Warren Buffet a spus ca el nu a angajat decat oameni care au simultan trei calitati: sunt integri, inteligenti si energici. Pentru ca electorii romani sa-l angajeze pe Crin Antonescu in functia de presedinte, ar trebui ca acesta sa aiba aceste trei calitati sau macar doua dintre ele, dar se pare ca nu atinge standardele miliardarului american.

Dupa prabusirea proiectului politic de rescriere a Constitutiei si aruncarea lui intr-un viitor nesigur, presedintele Senatului a disparut din peisaj. Acest fapt n-ar fi mare lucru daca principalul adversar al lui Antonescu, e vorba de Traian Basescu, dar si principalul aliat, e vorba de Victor Ponta, n-ar fi monopolizat agenda publica si nu l-ar fi scos pe Crin Antonescu in decor.

La un an de la puciul USL, Crin Antonescu pare a nu mai avea nicio sansa la alegerile prezidentiale de anul viitor. Popularitatea domniei sale s-a prabusit ca un castel din carti de joc, PNL mai rezista doar ca un vehicul propagandistic pentru Ponta care tine cativa ministri in guvern, folosindu-se inca de umbrela USL. Atat a mai ramas. Odata cu iesirea din scena a lui Dan Voiculescu, sustinatorul lui Crin si ultimul s-a desumflat.

Unde a gresit Crin Antonescu? Cred ca liderul PNL a pierdut partida in momentul in care s-a asociat cu Dan Voiculescu. In acel moment, toate principiile, toate valorile, toata incarcatura eroica adunata de partid in lunga iarna comunista si in vremurile tulburi de dupa 1989 s-au contorsionat.

Asocierea lui Antonescu cu un stalp al dictaturii, cu un informator a rupt legatura dintre liberalii de rand si conducere. In acel moment, PNL a devenit o formatiune politica dezbracata de orice simbolistica, de orice eroism. Partidul s-a transformat intr-unul ca oricare altul, la fel ca PSD, la fel ca PDL, la fel ca PC. Orice ascendent a disparut, iar obiectivul lui Ion Iliescu de demolare a partidelor istorice s-a implinit.

Crin Antonescu a facut o afacere profitabila pe moment. A primit o tribuna la care sa-si tina discursul fara a fi criticat, dar a pierdut sarea si piperul politicii, acele elemente definitorii care formeaza o organizatie si care o diferentiaza, a pierdut istoria.

Asa ca, Antonescu, chiar daca ar vrea sa se intoarca, nu are unde. Nu are un partid care-l asteapta, nu are admiratori sinceri, nu are acea retea, acea plasa de siguranta formata din dragostea, atasamentul si entuziasmul celor care cred in idei. In prima linie din PNL nu mai e nimeni care sa fie capabil sa se sacrifice pentru o idee, dar e plin de oameni care se tarasc in noroi pentru o functie. Nu mai e eroism, iar fara eroism niciun partid nu are viitor.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Crin Antonescu candidat presedintie, #Crin Antonescu Traian Basescu presedintie , #presedinte PNL