Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Partidul, Antonescu, Romaniiiiiiia...

Duminica, 24 Februarie 2013, ora 10:01
4514 citiri
Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Partidul, Antonescu, Romaniiiiiiia...

Nu credeam sa mai apuc sa traiesc atmosfera congreselor PCR si inca la un partid liberal.

Cu Andrei Chiliman pe post de Constantin Parvulescu, amenintat si executat de "dictator" (Antonescu: "dupa congres tradatori si circarii pleaca"), nici n-a mai aparut la Congres, cu Ludovic Orban ascuns pe undeva prin sala ca un catel jigarit, cu Tariceanu ingaimand vreo doua propuneri de alegeri in partid, luat in ras de toti delegatii PNL.

O singura candidatura, o singura lista, pentru un CC al PNL, format din curteni ai "dictatorului" Antonescu. Nimic nou sub cerul intunecat al Romaniei.

Nu s-a auzit nimic de proprietate privata, privatizari, stat minimal, antreprenori protejati, fiscalitate redusa, nimic din valorile si principiile liberale. De doctrina liberala, de istoria sa importanta, de verticalitatea, demnitatea si respectabilitatea unor personaje de marca precum Radu Campeanu, Mircea Ionescu Quintus, s-a ales praful.

"V-am adus la ciolan, ce mai vreti", parea sa spuna mereu Crin Antonescu, o caricatura jalnica a ce insemna liberalismul pe vremea lui Radu Campeanu si Mircea Ionescu Quintus, aflati si ei la prezidiu, dar din cauza varstei parand ca nu inteleg ce se intampla.

Cam la asta se reduce guvernarea astazi. Aducerea partidului la ciolan.

Aparitia de ultim moment a lui Iohannis a avut rolul parfumului, care sa mai estompeze miasmele urat mirositoare ale hoitului PCR.

Penalii din parlament si guvern fac deosebirea cu regimul comunist, cand justitia era subordonata puterii politice si nu era de conceput ca demnitari ai partidului la putere sa fie cercetati si judecati. De aici si nostalgia si neintelegerea independentei justitiei, "avem guvernarea dar nu toata puterea". Separatie puterilor in stat este un concept de neinteles pentru guvernantii de azi, avand genele comunismului in sange.

In comparatie cu congresul PNL, competitia pentru putere din PDL apare ca parfum de democratie.

Mai grav este ca n-am auzit un cuvintel despre programe economice, cum iesim din criza, cum absorbim fonduri europene, cum generam locuri de munca, ce facem cu mamutii economic comunisti de tipul Oltchim pe care nu-i vrea nimeni.

Nimic din toate acestea. Doar refrenul pe care-l uitasem, "Partidul, Antonescu, Romaniiiia"!

Sa vedem daca cei 70% dintre alegatori (mai putini, comparativ cu cei 99% ai lui Ceausescu), isi umplu burtile cu lozinci si cantece patriotice. Ca nu suntem in Coreea de Nord, suntem in UE si NATO. Un "amanunt" care pare sa scape epigonilor jalnici ai lui Ceausescu.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
#congres PNL, #Crin Antonescu reales presedinte PNL , #presedinte PNL