Opinii: Dragostea dureaza trei ani pentru Crin

Duminica, 07 Martie 2010, ora 20:24
2652 citiri
Opinii: Dragostea dureaza trei ani pentru Crin
Foto: Ziare.com

Nu, nu e vorba de casnicia lui Adina Valean. E vorba de cei trei ani in care Crin Antonescu poate conduce nestingherit partidul dupa reconfirmarea zdrobitoare si asteptata de la Congresul PNL.

Poporul penelist si-a pus increderea totala in presedintele liberal cum si-ar pune un barbat increderea in mireasa lui adolescenta. Fara sa ia in seama ca a pus piciorul in prag de cum a ajuns acasa. Dragostea lor e garantata. Pentru trei ani. Pana la alegerile din 2012, cand Antonescu trebuie sa le aduca ce si-au dorit.

Fructul casniciei lor ar face bine sa fie intrarea la guvernare. Altfel, Crin are sanse maxime sa-si ia bagajele si sa se intoarca de unde a plecat

Iubire un pic fortata

Liberalii l-au placut pe Crin de cand l-au pus presedinte prima data. L-au placut si acum, chiar daca dublul presedinte le-a servit o portie de dragoste cu forta atunci cand le-a bagat pe gat votul pe liste. S-au gandit ca merita. A adus un scor excelent partidului. Si pare singura locomotiva electorala pe care poate sa o produca partidul la ora actuala.

La urma urmei, Crin si-a jucat bine cartea. Incorect, nedemocratic, cinic pe alocuri, dar bine. I-a eliminat din conducere pe oamenii pe care trebuia sa-i elimine si s-a aliat cu cei cu care trebuia sa se alieze.

A aratat fermitate, cu riscul de a fi catalogat ca dictator. Dar ce mai conteaza, cand imaginea de dictator iti aduce voturi ? Iar Crin a inceput sa vaneze din nou voturile din dimineata zilei in care s-a anuntat ca Basescu e din nou presedinte al Romaniei.

Acum are la dispozitie trei ani. Trei ani in care, pe modelul Traian Basescu, trebuie sa dovedeasca ce poate. Sa dovedeasca si ce n-a dovedit pana acum. Sa arate mai multa substanta. Seriozitate. Poate chiar sa-l vada ca bifeaza ceva mai multe prezente la Senat. Acolo unde e locul lui de munca, totusi.

Vor avea o cumpana

Antonescu nu va avea nicio scuza daca esueaza. E singur la volanul partidului si are benzina pentru trei ani mari si lati. Si ii va folosi cum stie el mai bine pentru partid. Intr-o opozitie radicala la actuala putere, pe modelul brevetat de Traian Basescu.

La finalul celor trei ani, iubirea dintre Crin si PNL trebuie insa sa se implineasca. Cu intrarea la guvernare, crede majoritatea penelista. Nu conteaza cu cine. Crin, in schimb, nu gandeste la fel. Pentru el, exista doar doua variante bune.

Una ar fi sa intre la guvernare alaturi de PSD dupa alegerile parlamentare din 2012. Ceea ce e aproape imposibil cu Traian Basescu presedinte. A doua ar fi ca PNL sa obtina un scor excelent, dar sa ramana in opozitie.

Intrarea la guvernare alaturi de PD-L-ul lui Basescu nu ar trebui sa intre in calculele lui Crin, pentru ca i-ar spulbera sansele la presedintia tarii si l-ar decredibiliza. Atunci vom avea cumpana iubirii dintre PNL si presedintele sau. Iar acesta trebuie sa joace tare, dar atent, pentru ca il paste esecul. Si il pandesc adversarii. Nu Orban, care nu ar putea fi presedintele unui PNL cu delegati in toate mintile.

In schimb, batrana hiena patata pe nume Tariceanu abia asteapta sa se infrupte din starvul lui politic daca esueaza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Crin Antonescu presedinte PNL, #Crin Antonescu PNL, #Antonescu dragoste trei ani , #presedinte PNL