Penalii lui Crin Antonescu (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Duminica, 14 Iulie 2013, ora 19:27
7675 citiri
Penalii lui Crin Antonescu (Opinii)
Foto: Arhiva

Poate ca pacatul cel mai mare comis de Crin Antonescu, ca stapan al PNL impotriva propriului partid, este impanarea acestuia cu oameni de o conditie cel putin indoielnica si promovarea incapatanata a unor personaje care nu au facut decat sa pateze blazonul liberal.

Relu Fenechiu este doar ultimul caz dintr-o serie. Crin Antoenscu a fortat practic numirea acestuia la Ministerul Transporturilor. Asta nu-l scuza desigur pe Victor Ponta pentru accept.

Liderul PNL a asezat cu forta in fruntea celui mai important minister detinut de liberali un politician aflat in plin proces penal, acuzat de o gainarie ordinara prin care prejudiciat o companie de stat. Incapatanarea de a-l pune si de a-l tine acolo a costat acum PNL si Guvernul Ponta o majora problema de imagine: primul ministru in functie condamnat penal.

Nu avea PNL alt titular pentru Transporturi fara dosar penal? Daca acesta este raspunsul ma tem ca PNL are o imensa problema cu rezerva de cadre. De fapt, Relu Fenechiu a fost propulsat in Guvern pentru ca este prietenul lui Crin Antonescu si face parte din camarila acestuia.

Dl. Antonescu nu s-a luptat pentru functia unui liberal, ci pentru functia tovarasului sau. Ceea ce ne spune foarte mult despre criteriile morale ale lui Crin Antonescu, dar si despre discernamantul sau politic.

A existat si cazul Gigi Becali, facut parlamentar PNL, propulsat in Comisia juridica, una dintre cele mai importante, ca audieze acolo ministri ai Justitiei si sa dea avize pe toate cererile venite de la procurori si pe toate proiectele de lege. Becali a fost de doua ori condamnat si trimis dupa gratii, ca reprezentat al PNL.

De ce a fost nevoie de asa ceva? Pentru ca asa a vrut Crin Antonescu, pentru ca, dupa cum lasa Becali sa se inteleaga, urma sa ii sponsorizeze campania liderului PNL. In plus, acesta avea nevoie de o gura sloboda care sa spuna ce el nu putea sa spuna si sa dea cate un cap in gura fiecarui adversar incomod. Antonescu a decis: PNL il deconteaza politic si pe Becali.

Sorin Rosca Stanescu este alt locotenent al lui Crin Antonescu varat cu forta pe listele parlamentare, un personaj toxic pentru partid si pentru mediul politic in general, si el cu dosare penale in trecut. SRS este tot un caine de lupta trimis sa muste din adversari, un personaj dubios, cu trecut securist dovedit si asumat, exclus la un moment dat din breasla ca urmare a scandalului de santaj impotriva fostului presedinte ANI, Catalin Macovei.

Ca sa nu mai vorbim despre asocierea PNL cu Dan Voiculescu, asumat si el de Crin Antonescu, varat si el pe gatul partidului, in schimbul sustinerii Antenelor, care iata ca acum nu se simt prea bine din punct de vedere penal. S-ar putea ca investitia sa se fi dovedit destul de proasta, dar pretul ei de imagine a fost platit.

Sunt doar cateva exemple, care ilustreaza felul in care Crin Antonescu a lucrat temeinic si constant la distrugerea partidului pe care l-a preluat in 2009. Sunt exemple care ilustreaza standardele celui care, nu-i asa, promova si promitea "revolutia bunului simt" si ne ofera "revolutia penalilor".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Crin Antonescu Relu Fenechiu George Becali, #PNL penali , #presedinte PNL