Plesu: Crin Antonescu a dat "o foarte virila proba de impotenta"

Luni, 16 Septembrie 2013, ora 15:22
6055 citiri
Plesu: Crin Antonescu a dat "o foarte virila proba de impotenta"
Foto: cristea-enache.ro

Andrei Plesu marturiseste ca i se face "nitelus frica" de modul in care gandeste Crin Antonescu, tinand cond de pozitiile adoptate de acesta in ultimele zile. "Asa ceva, Romania n-a avut inca niciodata!", semnaleaza filosoful.

"Domnul Crin Antonescu ne-a anuntat, zilele trecute, intr-un studiou de televiziune, ca e la guvernare, dar nu la putere. O foarte virila proba de impotenta! A avea in mana guvernul si a avea in mana o majoritate parlamentara de circa 70% sunt, in conceptia domnului Antonescu, niste mofturi. De ce? Fiindca nu 'are' si DNA-ul, ANI, si Curtea Constitutionala. Cu alte cuvinte nu esti la putere, daca nu ai toata puterea, daca nu reunesti sub sceptrul tau si legislativul si executivul si juridicul. Jos cu Montesquieu! Sus cu Dan Voiculescu! Jos cu separarea (si independenta) corpurilor diriguitoare. Ti se face nitelus frica", scrie Andrei Plesu intr-un articol publicat de Adevarul.

Acesta se intreaba, pe buna dreptate, daca USL nu e la putere, atunci cine e?

"Cine ne conduce? Basescu? Inseamna ca omul e un geniu, un personaj miraculos, un magician! Cum altfel, daca fara guvern, fara parlament, fara 'legitimitate', domina in continuare scena? Iar daca nu e el, cine altcineva e marele tartor? DNA-ul si ANI? Adica 'persecutorii' liberalilor? Dar iata ca le-au cazut victime si de-alde Videanu, sau Ioan Oltean. Nu suna asta a independenta prea mare? Sau e praf in ochi, ca sa ne adoarma vigilenta?", comenteaza Andrei Plesu.

Pe de alta parte, filosoful se declara nedumerit in ceea ce priveste mesajul pe care vrea sa il transmita liderul PNL, intrebandu-se ce vrea acesta sa spuna.

"Ca are idei, dar n-are putere? Ca ne conduc 'serviciile'? (adica un fost membru PSD si un fost liberal?). Ca USL-ul n-a fost decit o reteta conjuncturala pentru vindecarea de basescita, dupa care a cazut in desuetudine? Ca viseaza la 'o tiranie ca-n Rusia'? Ca nu-l mai iubeste pe Ponta? Deunazi, se lauda ca a depasit statutul de 'candidat' la presedintie. E, pur si simplu, presedinte. Dar aflam acum ca n-are putere. Mai bine sa stim asta mai devreme, decit prea tarziu. Liberalii o stiu?", intreaba retoric Andrei Plesu.

In aceste conditii, daca liderul PNL are dreptate, atunci Romania "e neguvernata", concluzioneaza Andrei Plesu.

"Nimeni nu e cu adevarat 'la putere' prin urmare nimeni nu poate decide nimic, nimeni nu e vinovat de nimic. Sa ne bizuim pe opozitie? Pai, acelasi domn Antonescu ne-a marturisit ca, in fond, el e si seful opozitiei. Caz in care puterea sa e fara precedent, caci imbina calitatea de copresedinte al aliantei de guvernamant cu aceea de eminenta cenusie a fortelor anti-guvernamentale. Asa ceva, Romania n-a avut inca niciodata! Sa contemplam cu uimire situatiunea si sa speram in eternul nostru noroc! Pana la urma s-o gasi cineva care sa ne convinga ca suntem, totusi, un stat normal", conchide Andrei Plesu.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Plesu Antonescu impotenta virila, #Antonescu lider Opozitie, #Plesu Antonescu DNA , #presedinte PNL
Comentarii