Plesu: Crin Antonescu e un ins, in felul lui, remarcabil

Marti, 19 Februarie 2013, ora 19:43
5879 citiri
Plesu: Crin Antonescu e un ins, in felul lui, remarcabil
Foto: aradon.ro

Andrei Plesu le raspunde, pe blog, celor care il acuza ca este "obsedat" de Crin Antonescu, explicand ca nu este adevarat, dar si daca ar fi asa, ar avea motive, cata vreme liberalul "vine peste el" foarte des, prin intermediul emisiunilor de televiziune, si mai ales, cata vreme vrea sa ne fie presedinte.

"Cred ca si daca as fi cu adevarat obsedat, as avea oarecari motive sa fiu. Crin Antonescu e foarte des prezent in diferite emisiuni de televiziune. Nu eu ma duc peste el, ci el vine peste mine.

In plus, vrea sa-mi fie presedinte. Nu e normal sa ma obsedeze viitorul meu politic? Cum sa nu ma obsedeze, pe mine ca si pe toti ceilalti cetateni ai tarii, fie ei uselisti sau opozanti, figura unui politician supra-abundent, limbut, cand fioros, vajnic, in lupta nemiloasa cu mapamondul, cand scuturat de inexplicabile accese de veselie, curmate, nelinistitor, de reveniri bruste la masca sobrietatii", scrie Andrei Plesu pe blogul sau din Adevarul.

Plesu, speriat de Crin Antonescu: Daca ajunge presedinte, as fugi cat vad cu ochii

Andrei Plesu: La varf avem niste mitocani si parveniti

Filosoful continua sa il ironizeze pe presedintele PNL, subliniind ca daca tot se vorbeste despre obsesii, atunci cel care le are este chiar Crin Antonescu.

"Insul e, in felul lui, remarcabil. Dispune de o dinamica ampla, penduland ametitor intre spasmodic si somnolent, intre surasuri benevolente, momente de absenta si incruntaturi vitejesti. E dragalas cu Gigi Becali si crunt cu Chiliman, sau cu Tariceanu. E (a fost) necrutator cu Mona Musca, dar e plin de tandre nuante cand e vorba de Dan Voiculescu.

Ca sa nu mai spunem ca, daca e vorba de obsesii, e campion. Aproape ca nu are decat obsesii! Nu idei, nu proiecte articulate, nu viziune coerenta si consistenta, ci obsesii. De fapt o obsesie, una singura: Cotroceni.

In plus, presimt ceva misterios in alcatuirea sa politica. Caci altfel cum l-ar socoti mai toti liberalii drept un adevarat 'far', un conducator indispensabil, o adevarata 'pleasca' in descendenta, atat de exigenta, a Bratienilor?", se intreaba Andrei Plesu.

Scriitorul ii da replica si seniorului liberal Dinu Zamfirescu, cel care l-a acuzat ca ar fi "folosit ca arma impotriva lui Crin Antonescu", comentand malitios ca este criticat pentru faptul ca vede pe "chipul zanei" unele riduri.

Reactia lui Dinu Zamfirescu, la criticile lui Plesu: E folosit ca arma impotriva lui Antonescu

"(...)In ultima vreme a capatat ceva profil si nu ma mir ca sare prompt in apararea celor care i l-au oferit: e sef la IICCMER, e membru in CNSAS, e un 'senior' liberal. Era inevitabil sa-l vedem atribuind tuturor psihologia D-Sale: toti cei care ii ataca binefacatorii sunt niste 'cozi de topor', niste instrumente docile in mari comploturi de partid.

Am zis ceva de rau despre sefu'? Inseamna ca m-a pus Basescu, sau SRI-ul aservit, sau 'agenturili'. Un om normal nu poate vedea nici o pata pe icoana liderului. Daca nu esti 'instrumentat', vezi, obiectiv, o zana. Trebuie sa fii in serviciul unei mari conspiratii ca sa observi, pe chipul zanei, unele riduri, unele grimase ingrijoratoare. Asa ca, sa-mi vad de treaba", mai scrie Andrei Plesu.

Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Lucrările la noul Spital Regional al Olteniei au început vineri, 26 aprilie, cu ceremonia ”primei lopeți” la care au participat mai mulți politicieni aflați în febra campaniei electorale....
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
#Plesu Crin Antonescu, #Plesu Dinu Zamfirescu , #presedinte PNL