Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Radu Campeanu: Candidatura lui Antonescu la prezidentiale nu e stabilita inca

Vineri, 15 Iunie 2012, ora 15:29
2983 citiri
Radu Campeanu: Candidatura lui Antonescu la prezidentiale nu e stabilita inca
Foto: Ziare.com

Presedintele-fondator al PNL de dupa Revolutie, Radu Campeanu, a declarat, in cadrul unui interviu acordat Ziare.com, ca nu stie sa se fi stabilit deja candidatura lui Crin Antonescu la prezidentiale.

"Candidatura lui Crin Antonescu la prezidentiale nu este stabilita inca, nu e hotarata. Lucrurile acestea vor fi discutate. Nu stiu daca poporul roman il va vota pe Crin Antonescu. Nu cred ca poporul roman il va vota pe Crin Antonescu. Mai ales dupa experienta cu Basescu, nu vor vota un om care nu are prestanta si echilibrul necesar. Acestea sunt aduse de o anumita varsta. Nu poti deveni presedinte al unei tari daca nu ai implinit 55 de ani", a declarat Radu Campeanu.

Liderul PNL a implinit, in septembrie 2011, 52 de ani.

Inainte de crearea USL, PNL l-a desemnat, in cadrul unei delegatii permanente desfasurate in mai 2009, pe Crin Antonescu drept candidat la presedintia Romaniei.

De atunci, insa, lucrurile s-au schimbat, si in protocolul de creare al USL, punctul 6.1.2., prevede: "Candidatul aliantei pentru functia de presedinte al Romaniei va fi persoana cea mai bine plasata intr-un sondaj de opinie la nivel national".

Atunci cand Victor Ponta a fost desemnat premier al USL, dupa caderea Guvernului MRU, era de la sine inteles ca Antonescu va candida pentru Cotroceni. Ulterior insa, declaratii politice au nuantat posibila candidatura a liderului PNL.

De exemplu, Vasile Blaga a declarat, in cadrul unei intalniri cu toti candidatii PDL pentru primariile din judet si pentru Consiliul Judetean, ca Ion Iliescu este in continuare un om important pentru PSD, atat de important incat poate sa decida soarta lui Crin Antonescu.

"Il inteleg, e nerebdator, stie ca pana in toamna mai e mult, pana in 2014 e si mai mult si nu o sa mai fie nici macar candidatul la Presedintie al USL, ca acolo sunt meseriasi care stiu sa manance oameni, acolo e tata Iliescu care il serveste pe unu' cum e Crin Antonescu la micul dejun. Deci, mai e mult pana in 2014", a spus Blaga.

Si Mircea Geoana, fostul candidat al PSD la prezidentiale, sustine ca nu exista nicio baza reala pentru sustinerea de catre USL a candidaturii lui Crin Antonescu la prezidentialele din 2014, aceasta nefiind prevazuta nici in statutul PSD, nici in protocolul USL.

"Am mai spus-o si o repet: Protocolul USL nu prevede ca Ponta e candidat de prim-ministru si Antonescu de presedinte. In cazul candidaturii la Presedintie, se spune foarte clar in Protocol ca acela care va fi cel mai bine plasat intr-un sondaj de opinie sa fie candidat. Eu mi-am anuntat doar intentia de a-mi incerca sansele de a candida, in cazul in care as fi fost primul plasat in sondaje. Atat si nimic mai mult", a spus Geoana.

Intr-un recent interviu acordat Ziare.com, Miron Mitrea a subliniat si el: "Pana la urma, in acord lucrurile spun altfel: va fi 'cel mai bine clasat in sondaje'. Vom vedea, daca atunci Crin Antonescu va fi cel mai bine clasat in sondaje, el va fi candidatul USL. Daca va fi altul, acela va fi".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Radu Campeanu candidatura Crin Antonescu, #Radu Campeanu candidat PNL prezidentiale , #presedinte PNL