Revista presei: Din dispret pentru urne, Antonescu invita UDMR la tradare

Luni, 29 August 2011, ora 08:06
3405 citiri
Revista presei: Din dispret pentru urne, Antonescu invita UDMR la tradare
Foto: Arhiva

Declaratia liderului PNL, Crin Antonescu, potrivit careia USL garanteaza UDMR accesul la guvernare pana in 2016, daca in septembrie iese de la guvernare, nu a ramas fara ecou. Presa centrala de luni prezinta reactia presedintelui UDMR, Kelemen Hunor, dar si a membrilor PDL.

"Momentan nu se pune problema iesirii UDMR din Coalitie", a comentat Kelemen Hunor. Subiectul este dezbatut pe larg in Jurnalul National, liderul Uniunii precizand ca se simte optimist in privinta rezultatelor care vor fi obtinute de UDMR la alegerile de anul viitor.

Si europarlamentarul PDL Cristian Preda a comentat pe marginea declaratiilor facute de presedintele liberal. "Din dispret pentru urne, Antonescu invita UDMR la tradare", titreaza Evenimentul Zilei. Pedelisul a apreciat ca liderul PNL nu este capabil sa castige alegeri si doreste sa faca un Guvern invitand UDMR sa tradeze actuala coalitie guvernamentala.

Insa seful PNL nu a fost criticat doar de membrii Puterii. "Antonescu, lovit de Orban cu piscina", apreciaza jurnalistii de la Adevarul, care subliniaza ca, in lipsa altor voci critice, Ludovic Orban si Varujan Vosganian au fost singurii liberali care l-au criticat pe Crin Antonescu la Delegatia Permanenta.

Pe de alta parte, PSD acuza ca "PDL va da fonduri pentru ajutorul de incalzire doar primariilor conduse de oamenii Puterii", scriu jurnalistii de la Romania Libera in editia de luni.

Jurnalul National - Kelemen Hunor: Momentan nu se pune problema iesirii UDMR din Coalitie

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirma ca momentan nu se pune problema iesirii Uniunii din Coalitie, refuzand sa comenteze declaratia liderului PNL, Crin Antonescu, potrivit careia USL garanteaza accesul UDMR la guvernare pana in 2016, daca in septembrie va refuza sa mai gireze actualul Guvern.

"Nu comentez acest lucru, suntem in Coalitie, momentan nu se pune problema iesirii noastre din Coalitie. Coalitia functioneaza in acest moment in parametri normali. Nu vreau sa comentez aceasta invitatie a domnului Crin Antonescu", a spus Kelemen Hunor, citat de Jurnalul National.

El a afirmat ca este optimist in privinta rezultatelor care vor fi obtinute de UDMR la alegerile de anul viitor.

"Sigur, fiecare dintre noi e optimist, unii sunt superoptimisti, altii mai putin optimisti. Si eu sunt optimist in ceea ce priveste rezultatele la alegerile de anul viitor si sunt convins ca vom avea un rezultat bun", a mai spus Kelemen.

Evenimentul Zilei - Cristian Preda: "Din dispret pentru urne, Antonescu invita UDMR la tradare"

Declaratiile lui Crin Antonescu nu au ramas fara ecou nici in randurile pedelistilor. Europarlamentarul PDL Cristian Preda sustine ca presedintele PNL nu este capabil sa castige alegeri si doreste sa faca un Guvern invitand UDMR sa tradeze actuala coalitie guvernamentala.

"Pentru a justifica mariajul cu socialistii, presedintele PNL le reinventeaza trecutul. Dupa 2000, PSD a devenit membru al Internationalei Socialiste, nu al celei liberale. Nastase, Geoana si Ponta au fost rand pe rand adversarii statului de drept (prin atitudinea lor fata de justitie) si, pe cale de consecinta, ai proprietatii si ai pietei.

Pentru ca proprietatea nu e garantata si piata nu poate functiona acolo unde justitia e controlata de cleptocrati, asa cum a vrut si cum vrea PSD. Aliindu-se cu socialistii, PNL s-a alaturat celor care dispretuiesc statul de drept", apreciaza Preda, potrivit Evenimentul Zilei.

Adevarul: Antonescu, "lovit" de Orban cu piscina

In plus, seful PNL a fost criticat si de colegii de partid. Ludovic Orban si Varujan Vosganian au fost singurii liberali care l-au criticat pe Crin Antonescu la Delegatia Permanenta.

Orban i-a reprosat esecul USL in alegerile de la Neamt si programele de "doi lei" promovate de Opozitie in frunte cu Radu Mazare, care vrea sa finanteze piscine, relateaza Adevarul.

"Daca merge in continuare asa, USL nu o sa ia niciodata 51%", a estimat Orban referindu-se la prestatia publica "defensiva" a Opozitiei.

Romania Libera - PSD: PDL va da fonduri pentru ajutorul de incalzire doar primariilor conduse de oamenii Puterii

Pe de alta parte, PSD considera ca, prin masurile anuntate duminica de ministrul Sebastian Lazaroiu, PDL va acorda fonduri prin "tertipuri" doar primariilor conduse de reprezentantii Puterii, in timp ce romanii din orasele conduse de primari ai Opozitiei vor fi pedepsiti.

"Actualul Guvern incearca sa transfere responsabilitatea pentru suferinta care va fi cauzata romanilor, catre primarii, sustinand ca acestea sunt libere sa plateasca subventia din fonduri proprii. Este evident faptul ca cele mai multe primarii nu vor putea sa faca acest lucru. Acum se va vedea clar cat de mare a fost politizarea fondurilor publice in ultimii. Romanii din localitatile conduse de primari ai opozitiei vor fi cei mai crunt loviti de aceasta masura", sustine PSD, potrivit Romania Libera.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#PNL Crin Antonescu, #antonescu guvernare udmr 2016, #Orban Antonescu PNL , #presedinte PNL