Yes, we Crin! What?

Miercuri, 03 Iunie 2009, ora 06:30
4174 citiri
Yes, we Crin! What?

De saptamani intregi tot astept ca prezidentiabilul PNL, Crin Antonescu, sa infloreasca, sa ma surprinda printr-un proiect coerent, prin care sa dovedeasca si maturitatea, si anvergura necesare pentru cea mai inalta functie in stat.

Dar, nu numai ca nu am primit ce am asteptat, ci, dimpotriva, cel intrat in lupta ca o alternativa la modelele actuale se dovedeste o varianta chiar mai inconsistenta decat ele. Care este viziunea politica a lui Crin Antonescu, eu inca n-am inteles. Prin ce se manifesta liberalismul si competenta lui?

Nu am vazut pana acum decat atacuri mai mult sau mai putin inspirate in zona actualei puteri, fie guvern, fie presedinte, bazate exclusiv pe vorbe grele. Am auzit accese total nepotrivite de misoginism. Si in timp ce invoca pe toate vocile meritocratia, presedintele PNL ii radea de pe lista europarlamentarelor pe toti oamenii lui Tariceanu, fara sa aiba niciun criteriu de competenta.

Am auzit, asadar, discursuri inflamate, dar fara pic de substanta, si ipocrite? Cam atat. Nicio solutie viabila si articulata la problemele Romaniei, ca sa nu mai vorbim despre politica externa unde Crin Antonescu este tamaie.

Am inteles, Traian Basescu este Tsarlatan si incompetent" si, de aceea, trebuie sa plece, in opinia lui Crin Antonescu. Dar ce competenta opune prezidentiabilul liberal?

Atat de mare este demagogia in care se scufunda Crin Antonescu, incat in problema drogurilor usoare, de exemplu, dincolo de o eroare gramaticala de proportii, el a reusit performanta sa se ratoiasca nu numai la Elena Basescu, ci si la grupul european din care liberalii fac parte, ALDE, grup care recent a adoptat o rezolutie in favoarea legalizarii drogurilor usoare.

Au participat la adoptarea rezolutiei si europarlamentarii liberali romani, in frunte cu Adina Valean. Cum de nu stia asta dl. Antonescu? Sau una fumam in tara si alta votam la Bruxelles? Asadar, ori e incompetenta, ori e sarlatanie si in cazul lui Crin Antonescu, ma tem.

Dar povestea cu drogurile este doar un exemplu. Solutiile liberale pentru iesirea din criza sunt si ele de un populism gretos. Sigur ca ne-ar placea tuturor impozite mai mici si bonificatii cat mai mari, dar daca acum operezi miscorari atat de drastice ca acelea propuse de PNL (cam cu o treime si la impozitul pe venit si la TVA), lasi bugetul fara resurse si arunci Romania in blocaj total.

In plus, intre timp, dl. Antonescu si-a reluat relaxat vechile obiceiuri si chiuleste fara complexe din Parlament. N-a fost la nicio sedinta a comisiei care dezbatea tocmai anularea pensiilor parlamentarilor. Era probabil la vreo televiziune unde perora impotriva risipirii banului public si a bugetarilor de lux. Curat competenta si seriozitate!

Asa se face ca pentru Crin Antonescu, aflat la un moment dat pe un cal destul de interesant, a inceput un usor declin. Se afla desupra scorului partidului, a ajuns sub el, deci nu mai este locomotiva, desi si-a anuntat candidatura la prezidentiale.

Era umar la umar cu Mircea Geoana, a alunecat 5 procente in urma lui, desi candidatul PSD nu a facut vreo fapta de vitejie, dimpotriva.

Ceea ce i se intampla acum lui Crin Antonescu era previzibil.

Sa ne amintim, el a preluat sefia PNL pentru ca fostul presedinte, Calin Popescu Tariceanu, a decontat ramanerea in afara guvernarii. A prins trenul, s-a suit in el, si, pe fondul entuziasmului general si al obsesiei Obama, Crin Antonescu a fost comparat si s-a autocomparat cu presedintele american.

A omis, insa, ca Barack Obama are cu mult mai mult decat discurs si carisma. Are foarte multa substanta politica, rafinata in ani de munca, de la cel mai jos nivel al politicii.

Partea cu munca si rafinarea, Crin Antonescu a eludat-o intotdeauna, bazandu-se exclusiv pe verbul ascutit.

De la un anumit nivel in sus insa, acesta nu prea mai ajunge. E nevoie de mai mult, chiar si in Romania, unde niciun poltician nici macar nu se apropie de nivelul Obama. Dl. Antonescu pare sa confirme amarul principiu al lui Peter, referitor la atingerea nivelului propriei incompetente.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Crin Antonescu presedinte, #Antonescu prezidentiale 2009 , #presedinte PNL