Antonescu: Am sustinut decizia premierului de a nu-l demite pe Stroe (Video)

Miercuri, 22 Ianuarie 2014, ora 15:32
2195 citiri
Antonescu: Am sustinut decizia premierului de a nu-l demite pe Stroe (Video)
Foto: Digi 24

Presedintele Senatului Crin Antonesu sustine ca nu s-a opus deciziei premierului de a nu-l demite pe ministrul Radu Stroe, in urma tragediei aviatice din Muntii Apuseni, si ca daca sunt deficiente, ele sunt legate de faptul ca unor oameni din institutii nu le sunt clare niste proceduri.

"Am sustinut deciziile politice ale premierului. Nu s-a opus premierul, nu m-am opus eu, toate lucrurile care au zburat pe stiri pe surse in aceasta dimineata nu au niciun temei, pur si simplu asta a fost propunerea premierului, pe care eu am gasit-o justificata", a declarat Crin Antonescu, recunoscand ca declaratiile lui Radu Stroe, care a spus ca regreta ca aceasta tragedie s-a petrecut in mandatul sau, au fost neinspirate.

Totusi, presedintele Senatului sustine ca este destul de bine ca acest incident s-a soldat cu demiterea unui secretar de stat si ca daca "pe aceasta logica, ar trebui sa demitem toti ministrii, sa ramanem fara Guvern".

"In legatura cu prestatia ministrilor vom avea o discutie la delegatia permanenta de la Sinaia. Asta ar putea sa insenmne demiterea unor ministri. Ar putea! (...) Ceea ce reiese din aceasta nenorocita suita de intamplari este faptul ca unor oameni nu le sunt clare niste proceduri. De exemplu, daca domnnul Arafat e in tara se rezolva, daca nu, sunt probleme", a mai spus Crin Antonescu.

Demiteri dupa tragedia aviatica: Seful Romatsa si un secretar de stat din MAI pleaca, Stroe ramane

Intrebat de jurnalisti de ce atunci cand a fost vorba despre declaratiile nefericite al ministrului Barbu a fost atat de vehement, liderul liberalilor a spus: "Nu cred ca avem situatii comparabile, inca o data, pentru ca mi-ati adus aminte, eu regret faptul ca din intamplarea cu ministrul Barbu nu s-a retinut ceva semnificativ - ca si un ministru isi poate da demisia".

Premierul Victor Ponta a anuntat, miercuri dimineata, ca a decis sa-i demita din functii pe directorul Romatsa, Aleodor Francu, si pe secretarul de stat in Ministerul de Interne Catalin Chiper. Totodata, a anuntat ca va cere in CSAT demiterea sefului STS, insa nu si pe ministrul Radu Stroe.

Demiterile vin in urma modului deficitar in care s-a actionat in cadrul operatiunii de salvare a victimelor accidentului aviatic produs in muntii Apuseni. Dintre cele sapte persoane aflate in avion doua au murit, iar celelalte cinci au asteptat peste sase ore pana sa fie gasiti.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Crin Antonescu demisii accident Apuseni, #Antonescu Stroe ministru Interne, #Antonescu declaratii accident aviatic , #presedinte Senat