Ziare.com

Antonescu, mesaj catre presedintele Ucrainei: Violenta genereaza si mai multa violenta

Miercuri, 19 Februarie 2014, ora 14:10

   

Antonescu, mesaj catre presedintele Ucrainei: Violenta genereaza si mai multa violenta
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a facut un apel la presedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, sa puna capat imediat violentelor sangeroase din capitala Kiev.

"Imi exprim profunda ingrijorare fata de pierderile de vieti omenesti si de luptele sangeroase care au loc in capitala Ucrainei intre protestatarii pro-europeni si fortele de ordine.

(...) In numele Senatului Romaniei, fac un apel la presedintele Viktor Ianukovici pentru incetarea imediata a reprimarii sangeroase a manifestantilor. Violenta genereaza si mai multa violenta, iar escaladarea conflictelor nu poate fi calea catre rezolvarea crizei politice din Ucraina", a spus liderul liberal, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Ucraina, in prag de razboi: Proteste sangeroase la Kiev: 25 de morti

Acesta a catalogat violentele drept "reprobabile si condamnabile indiferent de cine le provoaca", adaugand ca autoritatile de la Kiev "au o responsabilitate suplimentara in a identifica acele solutii care se impun pentru detensionarea situatiei".

"Fortele de ordine trebuie sa actioneze respectand drepturile omului, inclusiv libertatea de exprimare si de a manifesta pasnic. Intr-o societate democratica, poporul are dreptul de a-si alege si construi propriul destin, care nu poate fi confiscat de interesele unor lideri politici.

(...) Reprezentantii demonstrantilor, opozitia si autoritatile de la Kiev au obligatia de a se aseza la masa dialogului pentru a gasi rapid o solutie pasnica care sa conduca la reconciliere", a mai spus Crin Antonescu.

Ucraina, in prag de razboi: Liderii europeni cer sanctiuni si vorbesc de "sangele de pe manilie lui Ianukovici"

De marti seara, protestatarii Opozitiei ucrainiene se lupta cu fortele de ordine, in capitala Kiev, ciocnirile violente soldandu-se cu 26 de morti si in jur de 1.000 de raniti. Printre cei ucisi se afla si un jurnalist.

F.N.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 288 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor