Antonescu: O natiune are ultimul cuvant de spus in ceea ce priveste destinul sau

Joi, 24 Ianuarie 2013, ora 11:56
2504 citiri
Antonescu: O natiune are ultimul cuvant de spus in ceea ce priveste destinul sau
Foto: Digi 24

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, joi, in alocutiunea sustinuta cu prilejul manifestarilor dedicate Unirii Principatelor, ca lectia Unirii din 1859 este si aceea ca o natiune are ultimul cuvant de spus in ceea ce priveste propriul destin.

Antonescu a transmis un mesaj de unitate, devotament si solidaritate pentru anii urmatori, facand o paralela intre perioada celor doua uniri, de la 1859 si 1918, si cea de acum.

"In ianuarie 1859 nu s-au unit doar Principatele Romane ci s-au unit elite, aspiratii, entuziasme. Marile momente istorice sunt facute de natiuni si de conducatori care intr-adevar isi reprezinta natiunile.

Avem doua astfel de momente care au marcat-o, care au intregit-o si nu este intamplator ca marile momente sunt cele doua Uniri, de la 1859 si 1918. Lectia Unirii este nu doar aceea ca atunci cand conducatorii isi reprezinta natiunea, ii reprezinta aspiratiile si sunt urmati de popor si reusesc. Lectia Unirii din 1859 este si aceea ca o natiune are ultimul cuvant de spus in ceea ce priveste destinul ei.

Atunci, in 1859, destinul fusese proiectat altfel de marile puteri, de marii diplomati ai vremii. S-a auzit cuvantul si vointa poporului exprimat de lideri puternici, curajosi, devotati, si istoria lumii s-a schimbat odata cu vointa nationala", a spus Crin Antonescu.

El a aratat ca "astazi, mai mult ca oricand", este nevoie de forta, incredere, devotament, solidaritate pentru anii care urmeaza.

"Cel mai bun lucru in aceste zile festive, cand ne inchinam la memoria marilor inaintasi, este sa ne propunem ca, in fiecare zi, fie si cu o mica parte din gandul si fapta noastra, oriunde ne aflam, sa mai facem unirea tuturor energiilor, sperantelor si aspiratiilor acestei natiuni. Imi doresc si va doresc puterea si credinta de a fi impreuna toti romanii in anii ce urmeaza", a declarat presedintele Senatului.

La finalul discursului, Crin Antonescu a urat 'La multi ani' tuturor romanilor si iesenilor, pentru o Romania puternica.

In lipsa presedintelui Traian Basescu, care nu a participat la manifestarile prilejuite de Unirea Principatelor Romane, presedintele Senatului, Crin Antonescu a fost cel care a primit onorul militar.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Antonescu discurs Unire, #Antonescu discurs Iasi Unire , #presedinte Senat
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Poza copilul
copilul
rank 1
Eeeaa,vrajeala! Pai ce a decisara aia 7.4meleoane de la referendumul