Antonescu: Senatul are un buget critic, de austeritate - nimic despre cazarile de lux

Marti, 12 Februarie 2013, ora 18:18
2359 citiri
Antonescu: Senatul are un buget critic, de austeritate - nimic despre cazarile de lux
Foto: Digi 24

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a afirmat ca Senatul a acceptat un buget critic, de austeritate, mai mic decat al Camerei Deputatilor si al altor institutii.

"Senatul a acceptat propunerea Ministerului de Finante - un buget critic - care sa ajunga pana in luna octombrie. (...) Senatul este institutia politica cea mai afectata de bugetul de austeritate, a scazut bugetul cel mai mult, mai mult decat la Camera Deputatilor", a spus Crin Antonescu, marti.

Acesta a precizat ca a fost acceptata propunerea cu cel mai mic buget, care sa ajunga pana la jumatatea lunii octombrie inclusiv in ce priveste plata salariilor, un buget la care nu s-a adaugat "niciun leu" fata de bugetul de austeritate.

Cazare de lux pentru senatori, dupa ce statutul nu a fost adoptat din cauza lui Chiuariu

Vorbind despre cheltuielile pentru cazarea de lux a senatorilor, liderul acestora a spus ca nu cunoaste toate detaliile despre cazare.

"Ceea ce stiu e ca in acest buget toate cheltuielile au fost constranse sa se incadreze. (...) Nu stiu sa fie cheltuieli suplimentare pana acum", a explicat Crin Antonescu.

Cazari de aproape 1,5 milioane de euro fara TVA, pentru senatori - la Marriot si Radisson Blu

Senatul a atribuit doua contracte pentru cazarea la hotel a senatorilor, in valoare totala de 6.040.301 de lei fara TVA, achizitia fiind realizata prin negociere cu un singur ofertant si publicata marti pe pagina de achizitii publice.

Un prim contract pentru servicii de cazare la hotel a fost atribuit societatii care detine JW Marriott Bucharest Grand Hotel, in valoare de 1.181.651 de lei, fara TVA. Procedura de atribuire a fost realizata prin negociere cu un singur ofertant, contractul fiind atribuit pe 17 decembrie 2012 pentru o perioada de 12 luni de zile. Initial, Senatul a estimat ca valoarea contractului ar fi ajuns la 4.200.000 de lei.

Al doilea contract pentru cazarea senatorilor a fost incheiat cu Radisson Blu Hotel, fiind realizata de asemenea negociere cu un singur ofertant. Atribuirea contractului in valoare de 4.858.650 de lei, fara TVA, a fost realizata in 17 decembrie 2012, pentru o perioada de 12 luni de zile. Initial, Senatul estima valoarea acestui contract la 6.000.000 de lei.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Crin Antonescu buget austeritate Senat, #Antonescu buget critic Senat, #cazare parlamentari, #cazare senatori, #statut parlamentari, #cheltuieli cazare senatori , #presedinte Senat
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
e buimac ! acum s-a trezit ! nu-l luati tare !
Poza PSD Erie
PSD Erie
rank 5
Toarasi, ie vremuri grele ci cacaruoase, daia ie bugetu anemic !