Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Antonescu: Ziua de azi, cu dezbaterea din Parlamentul European, a fost buna

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 21:25
3824 citiri
Antonescu: Ziua de azi, cu dezbaterea din Parlamentul European, a fost buna

Presedintele PNL, Crin Antonescu, considera ca dezbaterea de miercuri, din Parlamentul European, pe tema Romaniei, a avut si o parte buna, intrucat au aparut si voci contrare curentului.

"Va impartasesc deprimarea in raport cu raportarea la Romania, dar ziua de azi a fost o zi buna, pentru ca discutia din PE nu s-a mai purtat pe o singura voce, cred ca si parlamentarii romani si cativa lideri de opinie importanti in frunte cu Watson, Swoboda, au aratat ca nu toata lumea in Europa cumpara minciuna vanduta de la Bucuresti", a inceput Antonescu, invitat la Romania Tv.

In opinia presedintelui Senatului, dezbaterea din PE a reusit sa nuanteze opinia fata de Romania si i-a pus "in cauza" pe Viviane Reding si Jose Manuel Barroso.

"Pana la urma, din tot scandalul international in jurul Romaniei, astazi am asistat la o dezbatere in care au aparut nuante, lucruri adevarate si care n-a mai fost doar o dezbatere care sa puna doar Romania in cauza ci pe portiuni a pus in cauza pe doamna Reding, pe Barroso, pe cei care au vorbit despre Romania partinitor", a afirmat acesta.

Antonescu a explicat ca "avem pe de o parte un discurs iresponsabil si profund daunator, despre o lovitura de stat, despre politicieni iresponsabili, adica eu si domnul Ponta si partidele noastre, care a vorbit despre anti-occidentalismul nostru; pe de alta parte avem celalat discurs, care la randul sau nu descrie o situatie fericita.

In fond si noi, chiar daca nu la UE am parat, noi credem aici in tara ca se da un atac la statul de drept, ca institutii care ar trebui sa fie independendente s-au transformat intr-un fel de partide sau comandouri politice".

In fine, crede Antonescu, aceasta tendinta ar trebui sa conduca la "o restabilire a raporturilor normale cu Romania".

Antonescu s-a declarat uimit de remarcile dure ale presedintelui Lituaniei, la intalnirea cu presedintele Traian Basescu, spunand ca intalnirea sa cu doamna Dalia Grybauskaite a decurs cordial si fara probleme.

"Eu am intalnit-o pe doamna presedinte a Lituaniei, am fost putin surprins, am vazut aproape socat declaratiile de la conferinta de presa cu 'guvernatorul' Basescu, cum ii spune Bogdan Chirieac, si eram pregatit sa avem o intalnire tensionata.

Presedintele Lituaniei este o adevarata personalitate. Un personaj seducator, care a avut un comportament absolut normal, a discutat despre viitorul Europei, despre cum sunt de aparat valorile in fata unor amenintari care nu vin de la Ponta, Antonescu sau Basescu".

Cu toate acestea, sustine Antonescu, Basescu ar fi trebui sa-i dea replica sefului de stat: "Nu am cum sa explic atat lui Traian Basescu, acolo era un discurs foarte clar, nu jignitor pentru Romania, foarte raspicat, la care trebuia un raspuns, nu neaparat contondent".

Ponta a raspuns si celor care il acuza de anti-occidentalism, spunand ca este pentru SUA si UE, dar facand o politica pentru Romania:

"Marea diferenta intre mine si alti contemporani politici este ca eu sunt cat se poate de pro-american, pro-european, dar cred ca atata vreme cat fac politica in Romania trebuie sa fac politica pentru Romania, cu acest orizont, pro-american, european (...) M-as bucura ca Romania sa fie apropiata de Germania, dar existand ca Romania, avand partea sa de beneficiu, ca sa zic asa".

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Crin Antonescu dezbatere Romania PE, #Crin Antonescu Romania PE , #presedinte Senat