Crin Antonescu a gasit iarasi pretext ca sa se faca observat (Opinii)

Sambata, 05 Octombrie 2013, ora 15:05
1843 citiri
Crin Antonescu a gasit iarasi pretext ca sa se faca observat (Opinii)
Foto: Gandul

Abia s-a terminat in coada de peste scandalul "parsivel" si Crin Antonescu a gasit un nou motiv ca sa-si atace cel mai bun prieten sub centura, ca la box.

De altfel, cand se impacasera si isi jurau sa nu mai discute conflictele decat numai in spatele usilor inchise, nu-si inchipuia nimeni ca in viitor va curge doar lapte si miere acolo unde, pana acum curgea destula fiere.

De data acesta insa Crin Antonescu are dreptate, dar a retinut lucrurile numai pe jumatate. Intr-adevar, gura lui Ponta a vorbit fara el. Intr-adevar Ponta s-a apucat sa-i dea dispozitii procurorului general, contrar Constitutiei. Dar n-a retinut vina procurorului general, aceea ca s-a gudurat sluj pe langa Ponta, executand o comanda contrar Constitutiei si fara respectarea prevederilor legii, in loc sa-i raspunda caragialeste: pardon, domnule, nu permit la un asa afront!

Telespectatorul de buna credinta isi aduce desigur aminte ce lamentabil se prezentase acest Tiberiu Nita la primul concurs pentru post, balbait ca un elev care n-a invatat lectia, cum a fost respins cu acea ocazie si cum a fost bagat ulterior cu incaltatorul in conducerea Parchetului de catre Victor Ponta (cu sprijinul lui Crin, bineinteles).

Pentru Crin, ar fi fost acum o ocazie pefecta sa spuna corect: am gresit amandoi, cand l-am ales, fortand chiar si mana presedintelui. Greseala lui Ponta nu e deci numai ca i-a dat dispozitii. E ca l-a pus.

In mintea telespectatorului, care observa ca atatea conflicte si impacari succesive intre coechiperii Ponta si Crin nu sunt depasite decat de ciondanelile consecutive din tandemul comic Prigoana si Bahmu, apare legitima intrebare: care sa fie explicatia? Oare ce urmareste Crin?

Explicatii ar putea fi multe, dar m-am oprit la cateva care, ca sa zic asa bat la ochi chiar de la prima vedere.

Unu. Liberalii n-ar suporta un lider care ascunde capul in nisip, ca strutul. Indiferent de angajamentele fata de partener, Crin Antonescu e nevoit sa-si arate muschii, ca sa vada telespectatorii ca "joaca tare".

Doi. Crin Antonescu nu-si ia usor gandul de la presedintie si stie ca nu poate conta pe niciun sprijin, de nicaieri, decat numai pe Ponta. Deci trebuie sa-l tina in sah. Ba-l sperie ca-l poate lasa in vant, ba se face iarasi prieten cu el, pana va trece puntea.

Trei. Crin Antonescu stie ca, dupa europarlamentarele din mai, are toate sansele sa ajunga in Opozitie. Dar nu vrea sa plece debarcat de la Putere. Vrea sa plece cu coada sus, sa spuna "s-a umplut paharul, pana aicea v-a fost - adio". Pentru asta, ii trebuie precedente si el fabrica non-stop.

Patru. Daca va candida Ponta la presedintie, planul B al lui Crin ar putea fi sa intre cu el in turul doi. Poate ca la confruntarea finala, cine stie, va vedea Ponta in zare lumina violet. S-a mai intmaplat.

Cinci. Si chiar daca o fi sa piarda, putina prietenie cu adversarul nu strica. Poate salveaza macar presedintia Senatului, pe care ar putea s-o vaneze multi, pentru ca atunci cand ai cazut de pe cal, se gaseste cineva sa se repeada in sa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Crin Antonescu presedinte Senat, #Victor Ponta premier, #Tiberiu Nita procuror general , #presedinte Senat