Crin Antonescu, de Ziua Nationala: O natiune unita este fundatia unui stat puternic

Duminica, 01 Decembrie 2013, ora 09:39
1742 citiri
Crin Antonescu, de Ziua Nationala: O natiune unita este fundatia unui stat puternic

"Astazi se implinesc 95 de ani de la Unirea Transilvaniei, Banatului, Crisanei si Maramuresului cu Regatul Roman la Alba-Iulia, un moment istoric fundamental pentru evolutia Romaniei moderne", se arata in mesajul transmis cu ocazia Zilei Nationale de presedintele Senatului, Crin Antonescu.

"Reflectand la semnificatiile acestui eveniment, acest moment in care s-a scris una dintre cele mai importante pagini ale istoriei noastre moderne, putem intelege ca Marea Unire nu a fost numai opera unor politicieni vizionari, ci rezultatul vointei unei natiuni intregi: 1 decembrie 1918 reprezentand implinirea unui ideal istoric, concretizarea visului mai multor generatii de romani! Dincolo de simbolistica sa, Marea Unire a deschis calea catre consolidarea economica a Romaniei si a fost un pas esential pentru maturizarea institutiilor democratice ale statului", se arata in comunicatul remis Ziare.com.

Crin Antonescu sustine ca "Sarbatorirea Zilei Nationale este in acelasi timp si un prilej de reflectie, cand trebuie sa rememoram valorile pe baza carora a fost creat statul roman unitar: credinta, corectitudinea, respectul pentru lege si solidaritatea. Sa nu uitam ca o natiune unita este fundatia unui stat puternic si fara implicarea activa a cetatenilor in societate, fara determinare, nu putem avea o Romanie puternica, o tara demna si prospera.

Cu aceasta ocazie, doresc sa le transmit compatriotilor nostri ca numai impreuna putem construi Romania, ca numai impreuna putem moderniza Romania, si numai impreuna putem schimba situatia economica, sociala si politica in Romania!"

Presedintele Senatului s-a adresat, cu ocazia zilei de 1 Decembrie, si romanilor din afara granitelor: "De Ziua Nationala, gandul meu merge si catre romanii care se afla in afara granitelor tarii, pe care ii asigur de pretuirea si sustinerea mea pentru eforturile lor de a pastra vie identitatea nationala".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
#Crin Antonescu urare Ziua Nationala , #presedinte Senat