Crin Antonescu, in razboi cu "populistii fara scrupule" din Marea Britanie

Joi, 13 Iunie 2013, ora 11:59
2806 citiri
Crin Antonescu, in razboi cu "populistii fara scrupule" din Marea Britanie
Foto: Arhiva

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, le cere politicienilor britanici de prim rang sa se opuna "populistilor fara scrupule" in ceea ce priveste imigratia. Declaratia lui Antonescu a fost facuta cu scurt timp inainte de intalnirea cu vicepremierul britanic Nick Clegg.

Intr-un material publicat in politics.co.uk, Crin Antonescu atrage atentia ca beneficiile reciproce ale relatiei dintre Romania si Marea Britanie au fost puse in pericol de retorica inflacarata din jurul incetarii restrictiilor privind angajarea de romani si bulgari.

"Au existat intotdeauna politicieni populisti fericiti sa profite de temerile oamenilor pentru castiguri electorale. Sunt intristat ca in Europa secolului 21, si in special in Marea Britanie, au loc in continuare astfel de situatii", a scris seful Senatului.

Daily Mail: Romanii fura banii din ATM-urile britanicilor

"In 2007, atunci cand Romania a aderat la UE, am fost de acord, fara tragere de inima, sa amanam punerea in aplicare a celei de-a patra libertati fundamentale a UE - dreptul de a trai, munci si de a invata oriunde in UE - pana in 2014.

Prin urmare suntem frustrati si jigniti ca cineva spune acum ca aceste restrictii ar trebui mentinute pentru a stopa un tsunami imaginar de infractori needucati si nespalati ca sa imbratiseze civilizatia", a mentionat Crin Antonescu.

Tony Blair e vinovat de exodul romanilor in Marea Britanie - analist britanic

El a adaugat ca "este timpul ca liderii din Marea Britanie sa se opuna pe fata raului xenofob provocat de populistii fara scrupule".

"Este timpul ca ei (politicienii de la Londra - n.red.) sa explice britanicilor beneficiile pe care le aduc romanii in Marea Britanie si vice-versa", a subliniat presedintele PNL.

Articolul sugereaza ca clasa politica din Romania isi pierde rabdarea fata de comentariile tot mai vocale la adresa romanilor din partea politicienilor de la UKIP si a unora din Partidul Conservator.

"Fostul presedinte al Romaniei", asa cum este numit de politics.co.uk, se va intalni cu vicepremierul Nick Clegg in cursul zilei de joi, fiind de asteptat ca in cursul discutiilor sa fie abordat si subiectul imigratiei din Romania.

Alegeri locale partiale in Marea Britanie: Partidul anti-imigratie UKIP, voturi record

De asemenea, este posibil ca Antonescu sa intrebe de ce parlamentarii pro-europeni din grupul liberal-democrat susnt atat de reticenti in a se confrunta cu retorica liderilor UKIP.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Crin Antonescu vizita Marea Britanie, #Crin Antonescu romani Marea Britanie, #Crin Antonescu imigratie romani , #presedinte Senat