Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Crin Antonescu: Limba si cultura maghiara, sprijinite in Romania

Marti, 05 Martie 2013, ora 20:34
1655 citiri
Crin Antonescu: Limba si cultura maghiara, sprijinite in Romania
Foto: B1 TV

Crin Antonescu, presedintele Senatului Roman, a avut marti o intrevedere cu ministrul Afacerilor Externe din Ungaria, Janos Martonyi, in cadrul careia au discutat inclusiv despre intelegerea pe care o au romanii fata de limba si cultura maghiarilor.

Liberalul Crin Antonescu a tinut sa evidentieze, potrivit unui comunicat remis Ziare.com, ca este foarte important ca Romania si Ungaria sa se afle in relatii foarte bune. Asadar, printre principalele subiecte ale discutiei s-a numarat problema educatiei si autonomiei locale, asupra carora exista puncte de vedere diferite.

Ministrul maghiar de Externe: Nicio forta politica majora din Ungaria nu considera Romania un dusman

Totodata, presedintele Senatului a precizat ca dezvoltarea unor proiecte noi, in cadrul Parteneriatului Strategic, in domenii precum infrastructura rutiera, energia si cooperarea transfrontaliera, reprezinta o prioritate pentru ambele tari. A fost, de asemenea, subliniata importanta consolidarii relatiilor bilaterale la nivel parlamentar.

Antonescu, interesat de situatia romanilor din Ungaria

Crin Antonescu a mentionat faptul ca "drepturile la identitate lingvistica si culturala ale minoritatii maghiare din Romania sunt intelese si sprijinite de catre partea romana". In acest context, Antonescu a subliniat "rolul important pe care minoritatea maghiara l-a avut si il are in continuare, in realizarea unor obiective importante ale Romaniei in plan intern si extern". Acesta a mai spus ca Romania urmareste cu interes si situatia minoritatii romanesti din Ungaria, inclusiv formulele legislative pentru solutionarea dreptului la educatie si la identitate culturala.

Antonescu nu e de acord ca romanii din Miercurea Ciuc sa fie obligati sa stie maghiara

La intrevedere au mai participat Petru Filip, presedintele Comisiei pentru politica externa, Marius Obreja, membru in Grupul parlamentar de prietenie Romania-Ungaria si Tanczos Barna, reprezentant al Grupului parlamentar al UDMR din Senat.

D.T.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#maghiari Romania, #minoritate maghiara, #Crin Antonescu maghiari, #autonomie maghiari , #presedinte Senat