Crin Antonescu si-a publicat declaratia de avere

Miercuri, 03 Iulie 2013, ora 11:35
4488 citiri
Crin Antonescu si-a publicat declaratia de avere
Foto: myconfidential.ro

Crin Antonescu si-a depus declaratia de avere in termenul prevazut de lege, dar timp de trei saptamani ea nu a fost publicata pe site-ul Senatului din cauza unei "erori umane".

"Presedintele Senatului, Crin Antonescu, si-a depus declaratia de avere in data de 11 iunie 2013. Anexam, la prezentul comunicat, dovada depunerii declaratiei de avere. Totodata, facem precizarea ca, dintr-o eroare umana, pe site-ul institutiei nu aparea declaratia de avere, eroarea ce a fost remediata", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Intr-adevar, dupa ce Ziare.com a semnalat marti faptul ca presedintele Senatului nu isi actualizase declaratia de avere si declaratia de interese pana la data de 15 iunie, asa cum prevede legea, cele doua documente au fost publicate pe site-ul Senatului, la 3 saptamani de la depunerea lor la registratura.

Crin Antonescu a incalcat legea: Nu si-a depus declaratia de avere

Conform celei mai recente declaratii de avere, presedintele Senatului detine, impreuna cu sotia sa europarlamentarul Adina Valean, un teren intravilan in comuna Drajna, judetul Prahova, de 3.942 de metri patrati, o casa de locuit de 84 de metri patrati in aceeasi localitate, doua apartamente in Bucuresti, unul insotit de un loc de parcare, si doua autoturisme BMW. Adina Valean a declarat bijuterii in valoare de 18.000 de euro. Familia Antonescu are mai multe conturi deschise la BRD Romania si KBC Belgia, dar si datorii al caror sold este de 97.000 de euro.

La capitolul venituri, europarlamentarul a inscris 64.395 de euro bani obtinuti de la Parlamentul European pentru transport, 30.704 pentru diurna si 51.588 de euro alocatia pentru cheltuieli generale. De asemenea, Adina Valean a incasat 74.408 euro indemnizatia anuala de la PE, in timp ce Crin Antonescu a castigat doar 60.621 de lei de la Parlamentul Romaniei.

Tot in declaratia de avere a lui Crin Antonescu apar si pensia de urmas a fiicei sale, alocatia, dar si bursa pe care o primeste de la scoala, in valoare de 2.877 de lei.

In declaratia de interese, Crin Antonescu a trecut faptul ca este presedinte al PNL si membru al Fundatiei "Institutul pentru libera initiativa".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#Crin Antonescu declaratie avere, #Antonescu declaratie avere 2013 , #presedinte Senat