Antonescu: Continuatorul lui Basescu e Ponta. Interlopii politici isi fac de cap

Autor: Ana Ilie
Vineri, 14 Noiembrie 2014, ora 20:57
6902 citiri
Antonescu: Continuatorul lui Basescu e Ponta. Interlopii politici isi fac de cap
Foto: Jurnalul

Fostul lider liberal Crin Antonescu a afirmat, vineri, ca Victor Ponta, fostul sau coleg din alianta USL si actualmente prezidentiabil, este continuatorul presedintelui Traian Basescu.

"Adevaratul continuator al politicii lui Basescu este Victor Ponta", a declarat Antonescu intr-o interventie telefonica la Realitatea Tv.

"Daca vrem sa vedem ce se va intamnpla cu Ponta dupa ce va deveni presedinte, putem sa vedem... O minciuna permanenta in spatele careia un grup de oameni, cei mai multi profitori si ai regimului Basescu, vor continua sa paraziteze aceasta tara", a continuat liderul liberal.

"Victor Ponta, dincolo de toata propaganda pe care presa anexata a facut-o, ma tem ca daca va castiga, va fi o continuare a regimului basist cu demagogia sa, cu formele de prefacatorie...", a spus Antonescu.

Acesta a avut cuvinte dure la adresa schimbului de "filmulete" facut de cei doi actori politici pe Facebook: "Sa dam un filmulet in ultima zi a campaniei pe care l-am tinut pana acum, in care Ponta incuviinteaza caraghios tot felul de lucruri, Ponta riposteaza cu o manea...e ca pe un camp in care interlopii politici isi fac de cap".

"Maneaua asta e foarte sugestiva pentru a sugera cum inteleg acesti interlopi politici sa apara in fata a milioane de oameni", a continuat acesta.

In ceea ce priveste asa-zisul proiect USL 2.0, instituit vineri printr-un document politic semnat de presedintele PSD, Victor Ponta, presedintele Partidului Liberal Reformator, Calin Popescu Tariceanu, presedintele PC, Daniel Constantin, si presedintele UNPR, Gabriel Oprea, Antonescu considera ca este "o tentativa de frauda morala masiva si deghizare politica a unei forte politice cu aspiratii totalitare".

Ponta a semnat pactul cu Tariceanu: USL traieste. Cred in Dumnezeu, cred in Romania

"In anii '46-'47, comunistii care ocupasera toate punctele de influenta in Romania nu au avut curajul sa se prezinte la alegerile pe care le-au furat decat sub masca unei coalitii de partide. Nu s-a mai intamplat asa ceva de atunci si faptul ca acest gest rezervat de domnul Ponta ultimei zile imi evoca imprejurarile de atunci, poate sa para o exagerare, dar nu e. Este sceeasi tentativa de frauda morala masiva si deghizare politica a unei forte politice cu aspiratii totalitare", a explicat Antonescu.

Cat despre Tariceanu, cu "livreaua rosie" pe care i-a dat-o PSD, "oricat de poleit ar fi nu are cum sa semene cu Antonescu. Aceasta intretinuta politica nu poate avea in ochii nimanui pretentia ca reprezinta PNL, dreapta, nu reprezinta altceva decat piticii pe care si i-a anexat Ponta".

In opinia liberalului, "Ponta vine cu inca o minciuna majora si-si ascunde identitatea. Domnul Ponta, la un pas de a deveni presedintele Romaniei, nu are curajul sa spuna cu adevarat cine este. Ponta simte nevoia de a merge de mana cu altcineva, de a se legitima cu altcineva, acum incearca cu Tariceanu si asta arata ca daca Ponta castiga vom avea un presedinte prefacut, mincinos si slab".

Antonescu a marturisit ca "aceasta imensa mascarada m-a determinat sa votez duminica". "La toate aceste trucaje politice pe care le livreaza Ponta exista un singur raspuns, votul", pentru ca "minciuna sau aspiratia catre totalitarism trebuie amendata".

"Esential mi se pare, pentru sansele libertatii in Romania, nu doar ce se va intampla peste 48 de ore la vot; oricare ar fi rezultatul, batalia pentru libertate, democratie, civilizatie, se va da de a doua zi dupa ce vom avea un presedinte si mai ales aceasta butaforie de tip comunistoid din jurul sau", a mai spus liberalul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Eșec în instanță pentru Cătălin Cherecheș. Primarul fugar a încercat să obțină anularea condamnării pentru luare de mită
Eșec în instanță pentru Cătălin Cherecheș. Primarul fugar a încercat să obțină anularea condamnării pentru luare de mită
Curtea de Apel Cluj a decis joi, 18 aprilie, că fostul primar din Baia Mare Cătălin Cherecheș rămâne în închisoare. Curtea de Apel a respins ca neîntemeiată contestaţia în care...
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
#Crin Antonescu Ponta USL nou, #Antonescu Ponta continuator Basescu , #senator PNL