Antonescu: Basescu o sa accepte un guvern al Opozitiei

Miercuri, 20 Octombrie 2010, ora 21:12
3905 citiri
Antonescu: Basescu o sa accepte un guvern al Opozitiei
Foto: Antena 3

Crin Antonescu, liderul PNL, a declarat miercuri seara ca, in opinia sa, presedintele Traian Basescu va accepta un Guvern al Opozitiei dupa caderea motiunii de cenzura, deoarece nu isi doreste sa fie suspendat.

"(...)Exista doua posibilitati, dupa trecerea motiunii de cenzura. Fie noi am reusit sa construim o majoritate in jurul unei formule alternative, pe care i-o prezentam presedintelui - iar daca presedintele nu se conformeaza, se ajunge la suspendare -, fie noi nu suntem in stare sa facem acest lucru si presedintele va propune pe cine doreste premier", a declarat Crin Antonescu.

Liderul liberal a asemanat caderea Guvernului Boc cu situatia creata in urma scandalului pe Legea Pensiilor, nepromulgata de presedinte dupa ce a fost adoptata de Parlament.

"(...) Daca noi reusim sa construim o majoritate, presedintele o va accepta din aceleasi motive pentru care nu a promulgat legea pensiilor, (...) pentru ca amenintarea de suspendare era una cat se poate de serioasa", a declarat Crin Antonescu.

Liderul liberal a declarat ca vede un Guvern al Opozitiei format si cu ajutorul UDMR si al minoritatilor nationale si ca cei de la UDMR au spus ca "discuta cu oricine", desi in prezent acestia raman alaturi de PD-L. Crin Antonescu spune insa ca cei care doresc sa sustina un eventual Guvern al Opozitiei trebuie sa se hotarasca acum, deoarece, in cazul in care motiunea de cenzura trece, partidele trebuie sa fie pregatite cu o formula alternativa de guvernare.

Voiculescu: Daca Basescu nu promulga Legea privind reducerea TVA, se autosuspenda

TVA de 5% la alimente si pensii neimpozabile - decizie luata din greseala in Parlament

Liderul PNL se arata insa convins ca presedintele va accepta un Guvern al Opozitiei cu un premier independent, pentru ca nu doreste sa fie suspendat. Antonescu adauga ca, in opinia sa, "nu exista o legatura intre caderea Guvernului Boc si alegerile anticipate". "(...)Nu m-ar deranja deloc anticipatele, dar nu cred ca se va ajunge la asa ceva", spune Antonescu.

Parlamentarii PD-L au votat legea scaderii TVA la alimente din prostie

Crin Antonescu este de parere ca parlamentarii PD-L au votat legea scaderii TVA la alimente "din prostie si din neatentie" si ca liberalii sustin aceasta masura.

"Este evident ca, dupa propriile declaratii, cei de la PD-L au votat asa din prostie sau din neatentie", a spus Crin Antonescu, adaugand ca in PD-L nu au existat oameni care sa constientizeze ceea ce voteaza. Acesta este de parere ca episodul privind legea TVA-ului la alimente demonstreaza inca o data ca Guvernul Boc ar trebui sa plece.

"E clar ca daca noi am prezentat 10 motive pentru ca Guvernul Boc sa plece, am adaugat numarul unsprezece: halul de superficialitate pe care oamenii acestia decid interese din viata a mii de oameni", a spus Antonescu.

Cu toate acestea, liderul PNL a declarat ca partidul sau nu sustine neimpozitarea pensiilor pana in 2.000 de lei, lege adoptata de asemenea de parlamentari miercuri, deoarece bugetul nu ar putea sustine o asemenea masura.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Crin Antonescu, #Antonescu Basescu Guvern, #Basescu Guvern Opozitie , #stiri Crin Antonescu