Antonescu: Boc este, totusi, o victima

Duminica, 03 Aprilie 2011, ora 15:20
2309 citiri
Antonescu: Boc este, totusi, o victima
Foto:realitatea.net

Presedintele PNL Crin Antonescu a afirmat ca primul-ministru Emil Boc a cazut victima propriilor declaratii legate de iesirea din recesiune, declaratii care nu aveau legatura cu realitatea.

Liberalul a afirmat ca exercitiul declaratiilor fara corespondent in realitate ar fi fost deprins de catre actualul premier de pe vremea cand activa in Uniunea Asociatiilor Studentilor Comunisti din Romania.

"Domnul Boc a fost un tanar foarte activ la UASCR inainte de 1989. Daca oamenii cu bun simt isi vedeau de treaba, tinerii mai dotati, asa ca domnul Boc, se afirmau. Acolo puteai sa inveti sa vorbesti netulburat si voios despre ceva paralel cu realitatea. Pe masura ce romanii o duceau din ce in ce mai greu, oamenii tipau ca Romania progreseaza, ca o ducem din ce in ce mai bine", a spus Antonescu.

In consecinta, modul in care mass-media a comentat subiectul iesirii din recesiune ar fi fost cauzat chiar de catre primul-ministru. "Domnul Boc, avand acest exercitiu, nu are niciun fel de problema in a proclama orice si sa dea vina pe moguli ca ar fi prezentat iesirea din criza ca o brusca explozie de prosperitate.

Domnul Boc este cel care a gresit in discursul sau inflacarat si lipsit de judecata pentru ca a prezentat iesirea din criza ca iesirea din casa, ca un fapt concret si identificabil", a spus Antonescu.

Invitat sa comenteze afirmatiile lui Boc referitoare la faptul ca PD-L va trimite in istorie USL-ul condus de un cuplu tragicomic, Crin Antonescu a raspuns: "Ceausescu nu comenta in 1989 ca o sa cada comunismul cand va face plopul mere si rachita micsunele? Apropos de tragicomic: la Ceausescu a fost tragic pana la urma, la Boc o sa fie comic (...) Astea sunt declaratiile unui om care este total desprins de realitate si care este manipulat in mod josnic de catre alti oameni care au aderenta la realitate. Domnul Boc este totusi o victima".

Guvernul rateaza fonduri europene de 20 de miliarde

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a mai declarat, intr-o conferinta de presa, ca Guvernul Romaniei ar putea sa ia 20 de miliarde de euro din fonduri europene, daca le-ar accesa corect, adaugand ca europarlamentarul Ramon Manescu are deja actiuni prin care sa "constranga" Executivul la asta.

"Suntem convinsi ca una din zone e accesul corect si consistent la fonduri europene. Astazi e alaturi de mina doamna Ramona Maneascu, care are actiuni ca guverul roman sa fie constrans sa aceseze corect fonduri europene in valoiare de aproximativ 20 de miliarde de euro", a spus Antonescu.

El considera ca unul dintre motivele pentru care crede el ca economia Romaniei nu-si revine e ca nu accesam fondurile europene.

"Unul din motivele serioase pentru care revigorarea economiei nu poate avea loc e ca accesul Romaniei la fondurile europene continua sa fie aproape nul".

El a dat vina mai ales pe Ministerul Dezvoltarii Regionale si pe ministrul care il conduce, Elena Udrea. "Ministerul Dezvoltarii, promovat atat de mult din banii publici, prefera sa indatoreze in continuare Romania, continua sa angajeze cheltuieli clientelare pe banul public", a spus Antonescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Antonescu Boc victima, #Antonescu Boc tragic comic, #Antonescu Guvern fonduri europene , #stiri Crin Antonescu