Antonescu, despre impozitarea pensiilor: Asta e "haiducia" Guvernului Boc

Luni, 22 Februarie 2010, ora 11:03
4424 citiri
Antonescu, despre impozitarea pensiilor: Asta e "haiducia" Guvernului Boc

Impozitarea pensiilor mici si foarte mici, incalcarea dreptului copiilor de a avea alocatie, reprezinta ideea de "haiducie" de dreapta pe care o are Guvernul Boc, a declarat luni liderul liberal Crin Antonescu.

"Sa iei din alocatiile copiilor banditilor de bogati si sa impozitezi pensiile de sub 1.000 de lei, asta e haiducia de dreapta a Guvernului Boc", a declarat Antonescu.

Bugetarii au incasat anul acesta mai putini bani la salarii, iar contabilii gresesc toti "in acelasi sens", a aratat Crin Antonescu. In plus, economiile pe care vrea Guvernul sa le faca prin modificarea alocaliilor copiilor sau prin impozitarea pensiilor incalca drepturile constitutionale, spune liderul liberal.

"Ni se vorbeste de atacarea unui drept constitutional cand ni se vorbeste de impozitarea pensiilor mici si foarte mici, inseamna ca guvernul este in cautare de bani si nu are alte solutii in afara de incercarea de a jecmani diferitele categorii de pensionari", a declarat Antonescu.

Suntem in preajma riscului de incapacitate de plata

Toate acestea sunt semne care "arata ca guvernul nu mai are bani si suntem in preajma riscului de incapacitate de plata", spune Antonescu.

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat, intr-un interviu pentru Money,.ro, ca doreste un sistem prin care sa-i taxeze pe toti beneficiarii asigurarilor sociale, inclusiv pe pensionari.

Sebastian Vladescu: Toate pensiile trebuie impozitate

"Pensia este o depunere a fiecarui cetatean pentru un venit viitor. La momentul realizarii venitului, ar trebui ca intreg venitul sa fie taxat. Deci orice venit, intr-un stat civilizat, se taxeaza. Ca de aia functioneaza statul social", a declarat Sebastian Vladescu intr-un interviu acordat Money.ro.

Saptamana trecuta, ministrul Muncii, Mihai Seitan, a starnit dezbateri aprinse cand a declarat ca are in vedere modificarea cuantumului alocatiilor pentru copii in functie de veniturile parintilor.

Ministrul nu a dat informatii despre cum vor fi acordate alocatiile si ce categorii de parinti vor primi alocatii diminuate, spunand ca aceste detalii nu au fost hotarate.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Crin Antonescu, #Antonescu haiducie Boc, #Antonescu impozitare pensii , #stiri Crin Antonescu