Antonescu: Parvulescu a fost mai hotarat la Congresul PCR, decat Blaga la PD-L

Luni, 16 Mai 2011, ora 22:59
2715 citiri
Antonescu: Parvulescu a fost mai hotarat la Congresul PCR, decat Blaga la PD-L

Constantin Parvulescu, fostul presedinte al Marii Adunari Nationale la sfarsitul anilor '40 si in a doua jumatate a anilor '50, a dat dovada de mai multa determinare in timpul Congresului al XII-lea al Partidului Comunist Roman, cand i s-a opus lui Nicolae Ceausescu, decat a facut-o Vasile Blaga in timpul congresului PD-L, este de parere Crin Antonescu.

"Parvulescu a fost mult mai hotarat in congresul PCR decat a fost Blaga si toti ceilalti in acest congres PD-L", a declarat liderul liberal, in cadrul unei emisiuni difuzate de Antena 3.

Cu toate acestea, in viziunea lui Crin Antonescu, cele mai rusinoase prestatii nu le-au avut Blaga si echipa sa, ci le-au inregistrat oamenii din asa-zisul grup al reformistilor.

"Am vazut ca Monica Macovei, in care atatia basisti isi pun speranta, nu a scos un cuvant in congres despre faptul ca partidul este departe de ceea ce se pretinde. La randul sau, Cristian Preda, care a fost cel care a spus cele mai articulate si corecte critici la adresa colegilor sai, a sfarsit acest congres in postura de secondant a lui Teodor Paleologu, avand impreuna 24 de voturi, in timp ce Sever Voinescu s-a refugiat in tabara Robertei Anastase", a mai completat Crin Antonescu.

In ceea ce-l priveste pe Emil Boc, presedintele PNL l-a catalogat ca fiind "ultimul lider comunist".

"Liderul comunist Emil Boc, eu de acum in colo asa o sa-i spun, nu are cum sa spuna adevarul, el este obisnuit cu propaganda. Cand a spus Emil Boc adevarul? Nu este de asteptat de la el un ceas al Damascului. Daca e ceva infiorator de adevarat la acest congrs este ca am vazut in detaliu planul prin care acesti oameni vor sa ramana la putere si dupa 2012", a mai declarat Antonescu.

Cine a fost Constantin Parvulescu?

Constantin Parvulescu a fost unul dintre fondatorii Partidului Comunist Roman si un oponent activ al lui Ceausescu.

In 1979, Constantin Parvulescu a luat cuvantul in cadrul Congresului al XII-lea al PCR, pronuntandu-se impotriva realegerii lui Nicolae Ceausescu la conducerea partidului, acuzandu-l ca pune interesele personale inaintea celor ale partidului si tarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Crin Antonescu, #Vasile Blaga, #Constantin Parvulescu PCR, #Nicolae Ceausescu, #congres XII PCR , #stiri Crin Antonescu