Antonescu: PNL e dispus sa intre la guvernare, daca Basescu ne-o cere

Vineri, 04 Iunie 2010, ora 22:07
4555 citiri
Antonescu: PNL e dispus sa intre la guvernare, daca Basescu ne-o cere

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la Constanta, ca PNL ar fi dispus sa intre la guvernare, cu cateva conditii: Traian Basescu sa le-o ceara si sa recunoasca faptul ca a gresit cu actualul guvern.

"Noi suntem dispusi sa ne asumam aceasta raspundere, chiar si in aceste conditii dramatice, dar asta numai daca Traian Basescu recunoaste ca a gresit cu acest guvern si cheama liberalii sa-si asume raspunderea. Noi venim, dar fara capuse de la PD-L, gen Udrea, Berceanu si altii. Daca Parlamentul Romaniei ne investeste cu programul nostru politic si economic, nu avem nicio ezitare", a declarat Antonescu.

Acesta a subliniat ca PNL are solutii "pentru ca tara sa intre din nou pe un fagas normal" si ca a identificat si alte solutii pentru iesirea din criza economica decat cele adoptate de Guvern. De exemplu, Antonescu a spus ca deficitul bugetar al Romaniei poate fi redus prin taierea banilor alocati clientelei politice.

"A lovi acum sub centura nivelului de subzistenta, nivelului de trai de pe o zi pe alta milioane de oameni, care sunt pensionari, cei mai multi dintre ei, care sunt oameni din educatie, care sunt din santate... este imoral, este inechitabil, social, este iresponsabil social si este ineficient economic", a spus liderul PNL.

"Am explicat exact de ce tara asta poate si trebuie sa stranga mai degraba cureaua in sensul in care nu cumparam acum sute de masini noi, mii de calculatoare, pixuri si coli de hartie la de zece ori pretul lor - si sigur nu ne limitam la coli de hartie si la pixuri -, de ce in acest moment nu ne putem permite sa reducem cu un sfert salariile si asa la nivelul subzistentei si pensiile, cele mai multe aduse de noi de liberali la limita de plutire?", a intrebat Antonescu.

"Servitorii lui Traian Basescu din Guvern, servitorii lui din presa repeta ca nu am propus nicio solutie despre aceasta chestiune puntuala pentru ca de acolo traiesc ei, pentru ca aia sunt banii pe care ei ii jupoaie, cu mamele lor, cu firmele mamelor lor, cu firmele tatilor lor, cu firmele amantelor lor, cu firmele prin care acesti bani stransi din impozitele puse pe ceea ce mai misca in economia reala in romania, stransi din impozitele necajitilor de bugetari sunt banii nostri si devin banii lor. Dar de acolo nu vor sa taie niciun leu", a spus Antonescu.

Liderul liberal a acuzat si modul in care agentii electorali ai lui Traian Basescu au incercat sa dea vina pentru problemele tarii numai pe Tariceanu si Vosganian.

Crin Antonescu a participat, vineri, la conferinta PNL Constanta, in cadrul careia au avut loc alegerile pentru noul presedinte al filialei.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Crin Antonescu guvernare PNL, #Antonescu intrare guvernare Basescu, #intrare guvernare PNL Antonescu , #stiri Crin Antonescu