Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Antonescu se retrage din cursa pentru Cotroceni: Ce spun liberalii si democrat liberalii

Sambata, 31 Mai 2014, ora 14:33
5173 citiri
Antonescu se retrage din cursa pentru Cotroceni: Ce spun liberalii si democrat liberalii

La scurt timp dupa ce Crin Antonescu a anuntat ca se retrage din cursa pentru Cotroceni, intr-o conferinta de presa sustinuta sambata, reactiile venite atat din partea colegilor sai liberali dar si a noilor colegi de alianta, democrat liberalii, nu au intarziat sa apara.

Deputatul PNL Ludovic Orban a declarat ca "nu il surprinde" faptul ca fostul lider liberal, Crin Antonescu, nu mai candideaza la alegerile prezidentiale din toamna lui 2014.

Intr-o interventie telefonica la Digi 24, liberalul Ludovic Orban a declarat ca "l-a recunoscut pe prietenul Crin Antonescu", pe care a crezut pentru o scurta perioada de timp "ca l-a pierdut".

Antonescu: Nu mai candidez la presedintie, desi sunt cel mai puternic candidat pe care dreapta l-ar avea

"Nu ma surprinde. Gestul de astazi al domului Antonescu este gestul unui lider politic autentic, este un gest prin care arata foarte clar ca pune deasupra intereselor personale si a ambitiilor interesul general ca in Romania sa exista cu adevarat sansa ca fortele democratice din zona de centru-dreapta sa poata sa castige alegerile prezindentiale.

L-am recunoscut si pe prietenul meu, Crin Antonescu, prietenul pe care il am de 20 de ani si pe care, pentru o scurta perioada de timp mi s-a parut ca l-am pierdut, dar astazi (sambata - n.red.) cu siguranta l-am regasit", a declarat Ludovic Orban, la scurt timp dupa ce Crin Antonescu a anuntat ca nu va mai candida la alegerile prezindentiale.

Totodata, Orban a spus despre presedintele demisionar al PNL ca "a fost cel care a suportat in prima linie loviturile" si a adaugat ca edilul Sibiului, Klaus Iohannis, ar putea sa reprezinte cu succes dreapta politica.

Atac dur la Antonescu: Nu are nicio sansa la prezidentiale, nu are legitimitatea sa negocieze cu PDL Interviu cu Ludovic Orban

La randul sau, europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a comentat anuntul facut de Crin Antonescu, spunand ca acesta si-a anuntat doar "intentia" de a nu mai candida si ca "intentiile se pot schimba".

"PDL-ul spune 'noi avem un candidat - Catalin Predoiu, PNL, pana nu demult spunea ca au un candidat - pe Crin Antonescu, dar cele doua partide au stabilit u proces care sa conduca la desemnarea candidatului si care nu mai tine de intentia unuia sau altuia de a declara propriul candidat la presedintie.

Faptul ca domnului Antonesu a avut o formulare care lasa loc (de interpretari - n.red.), pentru ca dansul nu a spus 'nu mai candidez la presedintia Romaniei', ci si-a anuntat intentia de a nu mai candida. Intentiile se mai pot schimba", a declarat Theodor Stolojan, adaugand ca ambele partide au ajuns la concluzia ca nu trebuie sa se cramponeze de o persoana.

Contre intre PNL si PDL: Ioan Ghise, o fata mare care se simte violata

Si senatorul PNL Ioan Ghise a comentat, sambata, decizia fostului lider liberal de a se retrage din cursa pentru Cotroceni.

"Anuntul personal bilateral de a renunta la a candida la presedintia Romaniei, lucru confirmat de 3 congrese - PNL, PSD, PC - reprezinta de fapt expresia unor jocuri de putere oculte facute in strainatate si aplicate in Romania", a spus Ioan Ghise, intr-o interventie telefonica la Romania TV.

Ludovic Orban, despre anuntul lui Antonescu: L-am recunoscut pe prietenul meu

Deputatul PDL Cezar Preda a comentat, la randul sau, retragerea lui Crin Antonescu din cursa pentru prezidentiale, atacandu-l totodata si pe senatorul liberal Ioan Ghise, despre care a spus ca este "ca o fata mare care se simte violata".

"Domnul Antonescu si-a dat demisia, deci, onorabil, da drumul la o constructie pe dreapta, cum o cere toata Romania, desi vad ca pentru unii nu e bine nici in dreapta. Am vazut pe domnul senator Ghise mai devreme, ca o fata mare violata si ca el de fapt vrea sa se pastreze fata mare.

Lumea trebuie sa inteleaga ca drumul este ireversibil. Dreapta va face o constructie solida, cu oameni care se angajeaza la asa ceva", a declarat deputatul democrat-liberal.

Totodata, intrebat despre sansele lui Klaus Iohannis ca reprezentant al dreptei in cursa pentru Cotroceni, Cezar Preda a spus ca edilul Sibiului este "un candidat redutabil", pe care cetatenii l-au vazut ca pe "un om serios".

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Crin Antonescu candidatura presedintie, #retragere Antonescu alegeri prezidentiale, #candidatura Antonescu presedinte , #stiri Crin Antonescu