Antonescu: Spania este un model exceptional de reusita in privinta integrarii europene

Miercuri, 31 Octombrie 2012, ora 22:25
1854 citiri
Antonescu: Spania este un model exceptional de reusita in privinta integrarii europene

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a avut miercuri o intrevedere cu presedintele Senatului Spaniei, Pio Garcia-Escudero Marquez, in cadrul vizitei sale oficiale pe care o efectueaza in Spania, in perioada 30 octombrie - 2 noiembrie.

In timpul intrevederii Crin Antonescu l-a asigurat pe omologul sau ca pentru Romania "Spania a fost si este un model exceptional de reusita in ceea ce priveste integrarea europeana, pornind de la modernizarea interna a Regatului si planurile nationale aplicate".

"Am vrea sa invatam din experienta Spaniei si chiar daca suntem intr-o situatie economica si sociala dificila, cred ca doar impreuna putem merge mai departe. Avem nevoie de proiecte concrete, actiuni concrete si cat mai multa incredere in institutiile statului si politicieni. Cred ca acesta este secretul pentru a trece de aceasta perioada grea", a spus Crin Antonescu.

Un alt subiect abordat de presedintele Senatului roman a fost situatia comunitatii romanesti din Spania, care aduce avantaje economice Regatului spaniol, exprimand in acest context interesul Romaniei in ceea ce priveste accesul la munca pentru romani.

Presedintele Senatului a precizat in discutia sa cu Pio Garcia-Escudero Marquez interesul Romaniei fata de situatia economica a Spaniei, exprimandu-si speranta ca "numarul investitorilor si companiilor spaniole in Romania sa creasca in anii urmatori".

"Suntem foarte interesati de legislatia dumneavoastra privind dreptul la munca in Spania. Avem speranta ca, la finalul acestui an, vor fi ridicate restrictiile de munca pentru cetatenii romani", a mai spus Antonescu.

La randul sau, presedintele Senatului din Spania, Pio Garcia-Escudero Marquez, a evidentiat bunele relatii bilaterale care exista intre Romania si Spania, precizand ca, in opinia sa, Romania este 'o tara care doreste sa se dezvolte pe toate planurile si care poate beneficia de contributia experientei Regatului spaniol in ceea ce priveste accesarea fondurilor europene, infrastructura de transport, piata energetica, promovarea turismului si a culturii'.

Presedintele Senatului spaniol a subliniat, pe de alta parte, importanta reconsolidarii rolului parlamentelor, avand in vedere contextele sociale actuale si evolutiile politice, precizand ca opinia publica trebuie sa inteleaga ca Parlamentul este "inima democratiei".

La finalul intalnirii, cei doi presedinti si-au exprimat increderea ca dupa alegerea noului Parlament roman, relatiile bilaterale si cooperarea parlamentara dintre Spania si Romania se vor intari, iar in acest context, Crin Antonescu i-a transmis omologului sau o invitatie oficiala de a vizita Romania in viitorul apropiat.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#Antonescu intalnire senat Spania, #Antonescu Romania Spania senat, #Antonescu Escudero Marquez intalnire , #stiri Crin Antonescu