Disparitia candidatului Crin Antonescu

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Vineri, 28 August 2009, ora 23:15
5707 citiri
Disparitia candidatului Crin Antonescu
Foto: Reuters

Ar fi putut reprezenta "Yes, We can" - unul al nostru! Nu mult in trecut, chiar a si fost numit Barack Obama al Romaniei, doar ca fara prompter bineinteles. Crin Antonescu ne-a promis ca va aduce, in sfarsit, marea schimbare. Schimbarea sistemului de mult ticalosit cu domnia meritocratiei.

Atunci cand a preluat puterea in partidul liberal, in martie, si cand si-a anuntat candidatura la alegerile prezidentiale din toamna, Crin Antonescu ne-a lasat sa ne amagim ca va putea sa faca din Romania o tara in care orice om simplu, asa cum ne demonstreaza insusi destinul sau in partid, va putea reusi.

Multora gandul acesta le-a dat fiori de bucurie si speranta ca in sfarsit si-au gasit omul care sa le implineasca sperantele. Cativa dintre noi au crezut ca el va fi cel care va reda romanilor increderea in viitorul tarii lor.

Alti cativa si-au spus, fie doar si pentru o secunda, ca a venit momentul sa ne rupem definitiv de trecutul nostru comunist si securist, iar coruptia si sistemul ticalosit vor disparea treptat-treptat cu adevarat.

Chiar daca nu au fost multi, toti cei care au crezut si au sperat in candidatul Crin Antonescu cred ca s-au trezit intre timp si au realizat ca omul lor pentru batalia prezidentiala din toamna a disparut. It's gone, cum ar fi spus cei care il identificau in "Yes, We Can" de peste Ocean.

Unde a disparut si cum a reusit sa iasa in doar cateva luni din jocurile prezidentiale sunt doar cateva intrebari care urmeaza constatarii unei stari de fapt - Crin Antonescu nu se mai vede ca si candidat la alegerile prezidentiale.

Ca l-o fi schimbat Dinu Patriciu sau se gandeste sa il schimbe pentru a avea mai multe sanse impotriva lui Traian Basescu, ca abia acum isi pregateste lansarea campaniei electorale, chiar si daca "ascunderea" lui Crin Antonescu este intentionata - disparitia din spatiul public al dezbaterilor nu anunta decat stingerea tot mai accentuata a sanselor liberalului de a castiga alegerile din toamna.

In sondaje, Crin Antonescu nu a facut decat sa coboare, dupa maximul inregistrat in momentul in care isi anuntase candidatura. De atunci si pana acum, Crin Antonescu a lasat impresia ca nu il tine sa se ia cu adevarat la "tranta" cu Traian Basescu. Ca nu are nici armele si nicio strategie suficient de buna pentru a intra in lupta cu cel mai important contracandidat al sau.

Insa, pana sa ne lamurim ca domnul Crin Antonescu nu are niciun program politic de guvernare si conducere a tarii, a trebuit sa ne dam seama ca nici macar nu mai avem cui sa spunem acest lucru. Crin Antonescu nu mai e de gasit. "Yes, We Can" it's Lost.

Altfel, Crin Antonescu ar fi trebuit sa fie primul care sa iasa la atac in fiecare dintre ultimele scandaluri ce l-au haituit pe Traian Basescu. Crin Antonescu ar fi trebuit sa fie cel care produce stirile de atac la adresa PD-L-ului si a lui Traian Basescu, nu cel care este ironizat ca foloseste stirile din presa pentru a-si ataca contracandidatii.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Crin Antonescu prezidentiale, #Yes We Can Antonescu, #Antonescu Obama Romania , #stiri Crin Antonescu