Editorial: Cum sa dai pe gat broasca lui Geoana

Autor:
Miercuri, 25 Noiembrie 2009, ora 07:39
4523 citiri
Editorial: Cum sa dai pe gat broasca lui Geoana

Electoratul lui Crin Antonescu are zilele acestea una dintre dilemele mari ale vietii unui om. Asta fireste, dupa ce trece de starea de sperieti in care l-a varat candidatul liberal sarind in cateva ore din manastirea de pe varful muntelui direct in bordelul politic.

Oamenii astia au pornit spre urne decisi sa intoarca o fila, si restul vietii lor de persoane constiente incepea cu inlaturarea lui Traian Basescu. Ok, respect optiunea lor. Implinim 20 de ani de la revolutie, cand oamenii si-au lasat sangele pe caldaram pentru a ne putea apara acum convingerile fara sa riscam o bata in cap. Nici macar o injuratura, daca avem pretentia ca nu suntem rinoceri.

Pentru ei, sa nu, dar in numele lor se face acum o tranzactie. Se vinde nisipul din Sahara si nu li se da nimic in schimb. Intelegand prin asta o durere mai mica decat cea provocata de dezamagirea ca au fost dusi de nas pentru a-l invinge pe Traian Basescu si acum sunt poftiti sa-l sustina pe urmasul lui Ion Iliescu.

Pot sa semneze oricate acorduri politice, insa electoratul lui Crin Antonescu ori nu mai merge la urne, or spune ca se mai gandeste. Si asta este fundatia pe care ar trebui sa construiasca Mircea Geoana. Ce fac pesedistii si penelistii nu are legatura cu gandurile oamenilor. Nu negocierea solutiei Klaus Iohannis li se pare cheia pentru eliberarea constiintei. Primarul Sibiului e un fel de Mos Craciun. Si cine mai crede in Mos Craciun? Copiii. Care nu au drept de vot.

Mircea Geoana ii poate aduce usor la urne pe cei care se mai gandesc. Insa trebuie sa-si faca lobotomie externa. Sa-i azvarle de pe pulpana pe Marian Vanghelie, Viorel Hrebenciuc, Marian Oprisan, Liviu Dragnea, Radu Mazare, Dan Nica, Constantin Nita si compania. Pentru ca romanii care l-au votat pe liderul PNL nu se identifica cu ei.

Le este greu sa se identifice cu Geoana, insa curatat de putregai, presedintele PSD devine un tip frecventabil. Vanghelie nu trebuie aruncat afara din partid, pentru ca are bani. Dar nu-si cunoaste limitele in public, si asta e grav. Desigur ca nu poti avea pretentia de la el sa se autocenzureze, pentru ca nu are constiinta limitei.

Insa Mircea Geoana o are. Si ar putea sa invete multe de la Ion Iliescu, pentru ca tipul uman reprezentat de liderul PSD Bucuresti exista si pe vremea domniei sale, dar nu iesea la inaintare. Low profile, cum se spune la mine in Maramures.

Electoratul lui Crin Antonescu care se mai gandeste nu trebuie lasat sa aleaga intre doua rele, daca tot suntem in faza de-a-i manipula constinta. Nu trebuie intarita psihologia lasului - omul care pune frana in curba, desi ruleaza incet, sau cand vede un politist, desi are viteza legala.

Ci trebuie sa vada optiunea, pentru a depasi lehamitea generata de tradarea lui Crin Antonescu. Aici trebuie sa negocieze liderul liberalilor, nu pentru cota unica sau impozitul progresiv. Sa se asigure ca oamenii care au avut incredere in pleata lui nu au fost pentru ultima oara in viata lor la vot. O merita.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Crin Antonescu PSD, #Antonescu sprijin Geoana, #acord PDL PSD , #stiri Crin Antonescu
Comentarii
Poza prob
prob
rank 5
Tare scarbit dl.editorialist...de broasca pe care o va inghiti el...cand Basescu va fi dat afara de la Cotroceni