Niciodata sa nu spui niciodata (Opinii)

Miercuri, 22 Februarie 2012, ora 22:53
4382 citiri
Niciodata sa nu spui niciodata (Opinii)

"UDMR, din pacate, in perioada asta de convietuire cu PDL, se degradeaza ca tinuta, ca atitudine si comportament", a declarat pe 29 noiembrie 2011 Crin Antonescu, in cadrul unei conferinte de presa la Bistrita.

Si a continuat astfel: "Noi nu am culpabilizat, in 2009, UDMR ca a mers la guvernare cu PDL. Mai bine de doi ani de atunci incoace, noi am criticat mereu, chiar virulent, PDL si emanatia lui urat mirositoare care e UNPR, dar nu UDMR, fata de care am avut o intelegere legata de nevoia lor de a fi la guvernare in fata comunitatii maghiare".

Sa-l inteleaga Dumnezeu!

"Domnii de la UDMR sunt niste pedelisti de etnie maghiara, sunt o rusine, dupa parerea mea, pentru maghiarii din Romania si nu-i mai servesc, nu-i mai reprezinta", a lovit Antonescu si in decembrie anul trecut. "Ceea ce nu inseamna insa vreun strop de aversiune sau incriminare a comunitatii maghiare sau a unor politicieni rezonabili si calificati care reprezinta aceasta comunitate", a cotit-o liderul liberal.

"Eu va pot spune ca, in acest moment, dupa ce am incercat in fel si chip ani de zile sa determinam UDMR sa inteleaga ca au un rol pentru toata Romania si ca fac optiuni decisive, raspunsul meu este NU, pentru ca UDMR a dovedit in toata aceasta perioada ca este piesa care a sustinut si a facut posibile toate aberatiile, abuzurile si nenorocirile acestui Guvern", a afirmat, pe 20 februarie a.c., acelasi Crin Antonescu.

La inceputul acestui an, senatorul UDMR Frunda Gyorgy s-a aratat ferm convins ca Uniunea Social-Liberala va apela la UDMR doar daca aceasta nu va intruni mai mult de 50% la vot. "Istoria din ultimii 20 de ani ai Romaniei ne-a invatat ca se apeleaza la UDMR atunci cand este nevoie de UDMR", aspus el.

"Daca USL va avea 50%-51%, sigur nu va apela la noi, daca va avea 48%, cu siguranta va apela la noi, pentru ca stie ca poate avea incredere in noi", a afirmat Frunda Gyorgy.

Desi a absolvit o facultate de profil, istoria pare sa nu-l apese prea tare pe Crin Antonescu. Si tot istoria, cu radacini adanc infipte in experienta umana, spune ca socoteala de-acasa nu se potriveste cu cea din targ. Cele peste 50 de procente pe care mizeaza USL in alegerile parlamentare din noiembrie s-ar putea sa nu fie chiar atat de sigure cum pare a ne lasa sa credem, cu infatuare, liderul PNL.

Presedintele PSD, Victor Ponta, mai ponderat din fire, mai bine sfatuit sau mai receptiv la povete a renuntat sa mai tranteasca usile cu tafna colegului de alianta. Ceea ce il cam scoate din tatani pe acesta din urma.

UDMR, participant direct sau indirect la guvernarile din ultimii 20 de ani, a dovedit, in afara pragmatismului de care trebuie sa dea dovada un "partid-balama", multa, multa seriozitate. Asa cum a stat alaturi de guvernele CDR sau de Guvernul Tariceanu, pe aceleasi principii de loialitate in jurul unui program, sta si alaturi de PDL acum.

Ca interesul poarta fesul si ca formatiunea maghiara isi urmareste cu tenacitate punerea in practica a promisiunilor facute propriului electorat nu mira pe nimeni. Si nici n-ar avea de ce. Liderul PNL insa ar trebui sa gandeasca de doua ori inainte de a se mai rasti la UDMR. Ca maine scade USL sub 50% - nu doar PDL se erodeaza la guvernare, ci si USL in Opozitie - si oportunitatea UDMR s-ar putea volatiliza.

Loiala cum au fost oricarei guvernari din care a facut parte, UDMR va fi asijderea loiala si unui construct guvernamental alaturi de USL. Istoria a dovedit-o pana acum cu varf si indesat. Mai stie profesorul de istorie Crin Antonescu ce-i aia istoria?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#USL UDMR alegeri, #Antonescu Ponta UDMR , #stiri Crin Antonescu