Vezi componenta Guvernului din umbra, prezentat de Crin Antonescu

Joi, 16 Septembrie 2010, ora 19:58
10614 citiri
Vezi componenta Guvernului din umbra, prezentat de Crin Antonescu
Foto: Antena 3

Crin Antonescu a prezentat joi seara componenta Guvernului din umbra, care ar urma sa conduca tara in urma daramarii Executivului Boc printr-o motiune de cenzura si revenirii PNL la putere.

"Exista si o alta lume decat cea a lui Basescu si Sorin Ovidiu Vintu. Dupa cum stiti, am primit un mandat de conducere in urma cu doua saptamani pentru a face o propunere, pentru a alcatui o echipa care sa fie supusa spre vot, prezentata forului PNL", si-a inceput liderul PNL prezentarea Guvernului din umbra.

"Am facut o echipa tinand cont de urmatoarele criterii: competenta, credibilitate in fata societatii, oameni care fac politica nefiind legati sub nicio forma de grupurile de interese din toate partidele si din clasa politica, inclusiv din PNL.

Este o premiera pentru ca numele pe care le voi rosti eu acum, daca vor primi votul, vor deveni ministri atunci cand PNL va accede la Guvernare", a mai declarat Crin Antonescu.

"Acest angajament incearca sa schimbe modalitatea de a face politica (...), tipul de contract intre politicieni si contribuabili.

Crin Antonescu a declarat ca membrii Guvernului alternativ al PNL vor deveni ministri cu prima ocazie in care partidul ajunge la guvernare, iar daca PNL va intra intr-o coalitie, atunci portofoliile ce ii revin vor fi detinute de membrii acestui Cabinet alternativ.

Antonescu a explicat ca, la alegerea componentei Guvernului alternativ format din 11 membri, printre care si 4 independenti, a avut in vedere criterii legate de competenta profesionala, credibilitate in fata societatii, subliniind ca a selectat oameni "care nu sunt legati sub nicio forma, nici macar la nivelul unei suspiciuni, de grupurile de interese si clientelare din toate partidele si din clasa politica, inclusiv din PNL, asa cum din pacate de atatia ani ne-am obisnuit".

"Este o premiera pentru ca numele din acest Guvern, daca vor primi votul Delegatiei Permanente a PNL, vor deveni ministri atunci cand PNL va accede la guvernare. Este pentru prima data o astfel de forma de contract si PNL este primul care face acest experiment (...) un guvern alternativ, cum ii spunem noi", a spus liderul PNL.

Lista prezentata de liderul PNL cuprinde urmatoarele nume:

Ministerul Justitiei - Radu Catana

Ministerul Educatiei si Cercetarii - Andrei Marga

Ministerul Apararii - Corneliu Dobritoiu

Ministerul de Externe - Teodor Melescanu

Ministerul Muncii Protectiei si Familiei - Mariana Campeanu

Ministrul Sanatatii - Victor Voicu

Ministrul Internelor - Paul Dobre

Ministerul Infrastructurii - Eduard Helvig

Ministerul Agriculturii - Aurelian Penescu

Ministerul Culturii - Mircea Diaconu

Ministerul Finantelor si Economiei - Claudiu Doltu

Cei patru independenti ai Guvernului din umbra

Antonescu i-a prezentat pe cei patru independenti, propusi in Cabinetul Alternativ.

Despre Claudiu Doltu, propus ca ministrul al Finantelor si Economiei si vicepremier in Cabinetul alternativ al PNL, liderul liberal a precizat ca are 42 ani, este profesor universitar doctor la ASE - catedra de Economie si Politici Economice, a fost director executiv si membru in board-ul Bancii Mondiale la Washington intre 2006 si 2009, consilier prezidential pe probleme economice intre 1999-2000, consilier al guvernatorului BNR intre 2001-2003, secretar de stat in MF intre 2005-2006.

Un alt independent propus in guvernul din umbra al PNL la Sanatate, Victor Voicu, este academician, profesor universitar doctor, secretar general al Academiei Romane, general in rezerva de brigada, director al Directiei Medicale a MApN.

Tot un independent a fost propus si pentru ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale din Guvernul alternativ liberal: Aurelian Penescu, care este profesor universitar doctor la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara, Bucuresti, cu p vasta experienta in managamentul unor companii multinationale de profil.

De asemenea, "ministrul Justitiei" din Guvernul din umbra al PNL, Radu Catana, este doctor in drept, conferentiar universitar la Facultatea de Drept a Universitatii Babes Bolyai din Cluj, avand specializari in drept comparat la Universitatea din Cambridge, profesor asociat Universitatea Graz, Austria.

Antonescu a solicitat, in august, Delegatiei Permanente a PNL, un mandat pentru a-si alcatui propria echipa de guvernare din umbra, mentionand atunci ca ministrii din umbra vor fi propusi de PNL in eventualitatea revenirii al guvernare.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat recent, ca acest cabinet nu este acelasi lucru cu guvernul alternativ pe care liberalii incearca sa-l construiasca impreuna cu PSD.

El sustine ca isi va asuma postura de premier daca Delegatia Permanenta a PNL il va mandata.

"In calitate de presedinte, evident ca imi asum aceasta postura, daca Delegatia Permanenta ma va mandata impreuna cu echipa. Chestiunea cu Iohannis sau un independent in fruntea guvernului de criza e altceva", a subliniat Antonescu.

Anca Bundaru, Anca Serghescu

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#guvern umbra PNL, #Crin Antonescu guvern umbra , #stiri Crin Antonescu