Antonescu: Basescu, definitiv ratacit si despartit de nevoile Romaniei

Vineri, 05 Noiembrie 2010, ora 23:44
1260 citiri
Antonescu: Basescu, definitiv ratacit si despartit de nevoile Romaniei
Foto: RealitateaTV (arhiva)

Presedintele PNL, Crin Antonescu, considera ca in ultimele aparitii publice seful statului, Traian Basescu, a aratat "definitiv ratacit", si "despartit" de realitatile si nevoile Romaniei.

"Domnul Traian Basescu se comporta ca un om care se joaca in fiecare zi cu soarta romanilor, cu soarta Romaniei. O face insa la o tabla de sah - ca sa fiu elegant - la care sta cu spatele intors spre Romania, spre problemele ei reale.

Si cred ca, din pacate, si ultimele sale aparitii publice ne-au aratat un Basescu definitiv ratacit, despartit de realitatile si de nevoile Romaniei", a spus Antonescu, citat de Mediafax.

Basescu: Guvernul asta mort-copt trebuie sa treaca peste urmatoarele 45 de zile

Precizarile liderului liberal vin dupa ce seful statului a declarat, joi, la postul de televiziune B1 TV ca si Crin Antonescu si PSD executa "strategia Voiculescu-Vintu" de creare a dezordinii in tara, adaugand, in acest context, ca Victor Ponta este suparat ca Mircea Geoana a fost inlocuit cu Crin Antonescu.

"In momentul de fata, Geoana a fost inlocuit de Crin Antonescu, iar PSD-ul ramane ostatic si loial politicii de a crea dezordine si de a schimba ordinea constitutionala prin orice alt mijloc numai prin vot nu", a adaugat presedintele.

Pe de alta parte, Crin Antonescu a declarat ca liberalii pot discuta "cu cea mai mare placere" cu UDMR o alta formula de guvernare decat cea actuala, dar PNL nu-si va modifica pozitia cu privire la Legea Educatiei.

Antonescu precizeaza ca intre UDMR si PD-L exista la momentul actual raporturi "de santaj, de conditionare".

"Deci nu discutam, tranzactionam sau santajam vreun vot. Legea Educatiei e una si acolo noi nu avem voie sa votam altfel decat cum credem ca e bine pentru societatea romaneasca, pentru ca e o lege mare din toate punctele de vedere, iar daca UDMR doreste sa discutam despre o schimbare a puterii politice din Romania o facem cu cel mai mare interes", a sustinut Antonescu.

In ceea ce priveste legea minoritatilor, liderul liberal a afirmat ca PNL nu a fost "partenerul dificil" in aceasta privinta, ci dimpotriva PNL "a respectat si a inteles aspiratiile minoritatii maghiare si, implicit, ale UDMR".

PNL un partid de mase

De asemenea, Crin Antonescu s-a adresat vineri alesilor locali ai formatiunii cu un apel de a face efortul necesar transformarii PNL intr-un "partid de mase", in sensul deschiderii unui dialog real cu oamenii, "din poarta-n poarta" si "din casa-n casa".

"Astazi trebuie sa intelegem toti ca exista o asteptare pe care trebuie sa o umplem si prin sacrificii. Si exact asa cum eu sunt gata oricand sa ma dau la o parte, pentru orice, pentru cineva de talia profesorului Andrei Marga sau de talia lui Mircea Diaconu, oameni in care vad ca romanii au mai multa incredere in acel moment, asa cred ca trebuie sa intelegem toti ca nu se termina lumea cu urmatorul Guvern, ca acesta este un partid de viata lunga, de ctitorie lunga, de istorie lunga si este un partid l-am servit nu numai daca am fost ministri sau daca am pus ministri. In acest sens cred ca avem elementele in acest moment sa mergem in fata oamenilor si sa devenim ceea ce n-am fost si trebuie macar acum sa fim: trebuie sa fim un partid de mase", a afirmat Antonescu, citat de Newsin.

"Va rog sa ma intelegeti bine: nu un partid de mase in sensul unui partid al carui discurs politic, a carui gandire politica opereaza cu notiunea de mase. Noi suntem partidul care gandeste si lucreaza si concepe societatea prin indivizi, prin comunitati; nu in sensul de a avea milioane de membri, ci in sensul in care exista o asteptare mai mare ca oricand de la noi si in sensul in care trebuie pe cat posibil fiecare sa umblam din poarta-n poarta, din casa-n casa si sa vorbim cu toti acesti oameni derutati, saraciti, umiliti, batjocoriti", le-a explicat Antonescu alesilor locali ai PNL, conform Newsin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#PNL Crin Antonescu, #presedinte Traian Basescu , #Traian Basescu