Antonescu: Basescu este inca presedinte pentru ca Victor Ponta a facut o suma de prostii

Duminica, 30 Martie 2014, ora 17:11
3835 citiri
Antonescu: Basescu este inca presedinte pentru ca Victor Ponta a facut o suma de prostii

Crin Antonescu a afirmat, duminica, la Pitesti, ca Traian Basescu este in continuare presedintele Romaniei fiindca "Victor Ponta a facut o suma de prostii si de lucruri incorecte", liderul liberal invocand pactul de coabitare, numirea sefilor de parchete si decizia CC pe tema cvorumului la referendum.

"Traian Basescu e in continuare presedinte, ba chiar i-a mai crescut cota, pentru ca domnul Ponta a facut o suma de prostii si o suma de lucruri incorecte si domnul Traian Basescu va ramane in aceste conditii presedinte pana in 21 decembrie", a declarat Crin Antonescu duminica, la Pitesti, in discursul sau de la Delegatia Permanenta a PNL Arges.

Crin Antonescu a spus ca unul dintre motivele pentru care Traian Basescu este in continuare presedinte este acela ca Victor Ponta l-a desemnat ministru de interne pe Ioan Rus care, "in momentul in care s-a ajuns la referendum, a refuzat sa tina cont de solicitarile legitime de a reanaliza numarul de alegatori si a comunicat o cifra fantasmagorica".

Antonescu a adaugat ca un alt motiv pentru care Basescu a ramas presedinte este acela ca "s-a intervenit in plan diplomatic in forta in favoarea sa", dar si acela ca "la nivelul Curtii Constitutionale s-a produs acea erata care a schimbat textul de referinta din Legea referendumului in Legea alegerilor prezidentiale si asa s-a reinterpretat cvorumul".

"Domnul Traian Basescu este in continuare presedintele Romaniei pentru ca Victor Ponta, cu aproape cinci milioane de voturi in spate, pe care le-am luat impreuna, a preferat sa semneze un pact de coabitare care sa-l legitimeze pe el ca prim-ministru, si nu voturile pe care noi le-am obtinut de la cetatenii romani", a mai spus Crin Antonescu.

El a adaugat ca un alt motiv pentru care Basescu este presedinte este acela ca premierul Victor Ponta a negociat cu presedintele Basescu numirea sefilor principalelor Parchete. Presedintele PNL a tinut sa sublinieze ca nu a avut si nu are nicio intelegere cu Traian Basescu.

"Am fost, atat in vara lui 2012 cat si in toate celelalte momente - pact de coabitare, cardasia cu procurori, introducerea accizei chiar - am fost pe pozitii foarte ferme, chiar daca aceste pozitii m-au costat din punctul de vedere al imaginii, al complicarii unor relatii diplomatice pe care a durat foarte mult sa le repar, dar le-am reparat" a mai spus Antonescu.

Liderul PNL a participat, duminica, la Pitesti, la sedinta Delegatiei Permanente a PNL Arges. La reuniune, au fost prezenti, de asemenea, Ludovic Orban, Adina Valean, fostul ministru al Economiei Andrei Gerea, precum si lideri liberali din alte judete.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Antonescu Basescu presedinte Ponta prostii, #Antonescu atac Ponta , #Traian Basescu